Su Büyük Zam Halkı Kızdırdı! Suya Tam Yüzde 25 Zam Geldi!

Su Büyük Zam Halkı Kızdırdı! Suya Tam Yüzde 25 Zam Geldi!

İSKİ'den gelen zam kararı büyük ses getirdi. %25'lik zammın hemen ardından yılbaşına kadar farklı bir zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu haline geldi. Bu sene İSKİ'ye gelen kaçıncı zam oldu?

İSKİ'nin su faturalarına yaptığı zam dikkat çekti. Suya gelen zam kararı AKP'li Meclis Üyesi Hidayet Erdöl'ün İSKİ'nin teklifini revize etmesi ile gerçekleşti. Normal şartlarda suya %35'lik zam gelmesi isteniyordu. 2022 yılının ikinci 6 ayı için geçerli olan bu teklif reddedildi ve revize edilmesine karar verildi.

İSKİ %25 Zam Yaptı

AK Parti'li Meclis Üyesi ve Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, söz alarak, İSKİ'nin teklifini revize etti. Hidayet Erdöl, konut 1. kademede konut başına 15 metreküpe kadar 11,69 liranın yüzde 25 artışla 14,61 lira olmasını teklif etti. Erdöl, iş yerleri için de 31,44 liranın yüzde 25 artışla 39,30 lira olmasını önerdi. Bu haliyle sunulan teklif, Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.

Su Fiyatları Gittikçe Artıyor!

Enerji piyasasının yükselmesiyle birlikte su fiyatları da dolaylı olarak artmakta. İSKİ, çeşitli giderlerini ve maliyetlerini karşılamak adına zam kararı alıyor. Yılbaşından sonra İSKİ'ye yüzde kaç zam gelir merak konusu haline geldi. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlere iletmeyi sürdüreceğiz.