Meteoroloji Tarih verip Uyardı! Bu 5 Güne Dikkat Edin..

Meteoroloji Tarih verip Uyardı! Bu 5 Güne Dikkat Edin..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş günlük bir tahmin raporu yayınladı. Raporda, ülkenin bulutlu ve bulutlu olduğu ve bazı bölgelerde şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışların Perşembe gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporu yayınladı. Bazı bölgeler ve bulutlu hava ülkeye hakim olacak. Bazı bölgelerde şiddetli yağmur görülecek. Meteoroloji Dairesi vatandaşları uyardı ve taşkın önlemeye dikkat etmelerini istedi.

Marmara, Ege Denizi, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Ardahan hariç) ve Amasya çevrelerinde yağmurlu ve sağanak yağışlı, Akdeniz, Güney Ege ve Güneydoğu'da gök gürültülü sağanak yağışlı Anadolu'nun geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Antalya, Isparta, Aydın ve Muğla'da yerel koşulların kuvvetli olması bekleniyor

 

UVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya, Isparta, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop dışında) aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer çok bulutlu, Amasya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Ardahan dışında) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.