KYK Borcunuz Var İse Bugün Yapılandırabilirsiniz! Bakanlıktan Resmi Açıklama Yapıldı!

KYK Borcunuz Var İse Bugün Yapılandırabilirsiniz! Bakanlıktan Resmi Açıklama Yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yaptığı açıklama ile öğrencilerin beklentilerini karşılayan ifadeler kullandı. KYK yurt zammından KYK kredi faizine kadar pek çok detay paylaşıldı. Buna göre bakanlık hangi çalışmaları üstlendi? Öğrenciler adına yapılan düzenlemeler paylaşıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan gelen açıklamada öğrencilerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi ve yurt ücretlerinin düzenlenmesi adına önemli ifadelere yer verildi. Öte yandan KYK kredi ödemelerindeki faize de değinildi. Peki ya bu faizden kimler nasıl yararlanacak? Öğrenciler için yapılan düzenlemelerle birlikte önemli detaylar aktarıldı.

Bakan Kasapoğlu'ndan gelen satır başları ise aynen şu şekilde:

"Öğrenim kredilerindeki geri ödemenin ilave tutarının kaldırılacağı müjdesini vermiştik. Tamamen değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu neyse ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimizi bu düzenleme ile birlikte aldıklarının üzerinde bir tutar ödemeyecekler. Bu çalışmadan düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak.

Yurt ücretlerinde artış olmayacak. 27 milyar TL'lik bir tutar gençlerin omuzlarından alındı.

AKP'nin tüm alanlarda olduğu gibi gençlikte ve sporda devrimleri devam ediyor. Genç odaklı eser ve hizmet siyaseti ile gençlerimize çok büyük katkılar açan sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."