Kiracıları ve Ev Sahiplerini İlgilendiren Yüzde 70 Bir Zam Daha Geldi!

Kiracıları ve Ev Sahiplerini İlgilendiren Yüzde 70 Bir Zam Daha Geldi!

Bu artış hem ev sahiplerini hem de kiracıları etkiliyor! Asgari ücret ona da etki edecek. Yüzde 70 yükseliş...

Asgari ücret bütün ülkemizin merakla haber beklediği konuların başını çekiyor. Çünkü asgari ücret birçok konuyu derinden etkileyecek. Bunlardan biri de ev kiraları. Bundan sonra kiralar birbiriyle yarışır oldular. Bu yıl sonunda zam dönemlerine de denk geldi. Ev kiralarında yüzde 40 ile 70 arasında artış olması tahmin edilirken asgari üzretinde ne kadar olacağı bu konuda çok büyük öneme sahip.

Aidatlar nasıl düzenlenir? Aidatların fahiş artışlarına itiraz edilebilirmi peki?

Ev aidatlarında ki yükseliş ev sahipleri ile kiracıların arasını bozuyor. Son zamanlarda çok yükselen fiyatlar aidatları da çok etkiledi. Öncelikle kiraları yarışır bir hale geldi. Bu yılın sonuna doğru aidatlarda yükselmeye başladı. Kiralara yüzde 60 lık bir yükseliş gelince kiracılar bunun nedenini araştırmaya başladı. Kiracıların bu duruma itiraz hakkı varmı peki? İşte bütün merak edilenler...

AİDATLARA NE KADAR ZAM OLACAK?

Tv kanalı olan Kanal D Haber'de kiralarla kapışan aidatlar için bu için bu yılın sonuyla beraber zam zamanı da hoş geldi. Bir kiracı stabil bir daire için 2500-3000 lira aidat vermesi gerektiğini söylerken başka bir kiracı ise 1500-lira aidat vereceğini belirterek "Bu durumda 2 bin küsuratlı bir şey olacak" dedi

Bütün Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan "Genel kurulda kat malikleri de bu kurula girer. Artışın düzenlenmesiyle ilgili konuşan Akdoğan "Arsa payı ,konutun büyüklüğü dairenin tipi, metrekaresi... Bütün hepsi ele alınıp düzenlenip ona göre bir bütçe yapılıyor" dedi.

Bu artışın yüzde 40-60 aralığında olacağını söyleyen Akdoğan "Burada eğer bir sınır belirlerseniz o zaman belli hizmetleri almaktan mahkum kalabilirsiniz." dedi. Kiracılar ise "Her şeyin bir maksimumu var, ama bunun niye maksimumu yok" diye seslendi. Her daire düzenlenen o aidatı ödemek zorunda ve yasaya göre kat kiracısı ödemede geç kaldığı günler için aylık yüzde 5 faiz hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle hükümlü. Ama kat kiracılarının itiraz hakkı da bulunuyor.