Isınma Yardımı Resmi Gazete'de Yayımlandı! 30 Haziran 2023'e Kadar 1000 TL Doğalgaz Desteği Verilecek!

Isınma Yardımı Resmi Gazete'de Yayımlandı! 30 Haziran 2023'e Kadar 1000 TL Doğalgaz Desteği Verilecek!

Isınma yardımı ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşverenlere gelen vergi istisnası büyük ilgi görüyor. Öte yandan bizleri başka hangi detaylar beklemekte? Güncel gelişmeler dahilinde bilinmeyenleri aktaralım. Doğalgaz ve ısınmada 1000 TL'lik destek veriliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte artık ısınma yardımından vergi alınmayacak. 30 Haziran 2023'e kadar özel sektörde çalışanlara verilen ısınma yardımından vergi alınmayacak olması sevindirdi. Bu gelişme neticesinde bizleri neler bekliyor hemen paylaşalım. Bu desteği nasıl alabilirsiniz? Bunun için işvereniniz ile görüşmenize gerek var mı ve daha pek çok detayı iletiyoruz. Son zamanlara damgasını vuran ısınma yardımında merak edilenler aktarıldı.

1000 TL'ye Kadar Vergi Yok!

Alınan karar doğrultusunda artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. Dolayısıyla işverenler çalışanlarına ısınma yardımında bulunabilecek. Aradaki fark bizzat çalışanların ısınmasına gidecek.

Şartlar Neler?

İstisnayı karşılayabilmek ve ona göre destek almak için aşağıdaki şartlara dikkat etmeli ve bunları karşılamalısınız. İşverelerin ve çalışanların dikkat etmesi gerekenler:

  • Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması,
  • Aylık 1.000 TL’yi aşmaması,
  • Mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması gerekiyor.