Euro 38,20 %0,12
Dolar 34,12 %0,06
Sterlin 45,80 %0,11
Altın 2.919 %0,18

EYT'yi Bir Kaç Gün ve Bir Kaç Ayla Kaçıranlara Müjde! Bu Formülle sizde EYT'li Olabilirsiniz!

EYT'yi Bir Kaç Gün ve Bir Kaç Ayla Kaçıranlara Müjde! Bu Formülle sizde EYT'li Olabilirsiniz!

eytliler-icin-son-dakika-haberi-geldi-eyt-2022-icin-eyt-duzenlemesi-ile-ilgili-detaylar-acikliga-1280x720.

2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağı Hazırlanan Yaşlılıkta Emeklilik Yönetmeliği (EYT) için geri sayım devam ediyor. Önümüzdeki hafta Meclis'e sunulması beklenen yasaya göre EYT'yi bir ay hatta birkaç gün içinde kaçıranlar var. Ancak emekliliğin kapısını aralayacak kritik detaylar var. Bunlardan biri yasa kapsamında; Tehlikeli ve ağır işler yapanlar için aşınma hakkı. Bu sayede günü kapatmak ve yaşı emekliye ayırmak mümkündür. Detaylar burada...

EYT'de yasayı birkaç gün veya bir ay sonra kaçıracaklara umut veren formül gündem oldu. “Hizmette gerçek bir artış”, yani çok fazla yıpranma ve yıpranma gerektiren bir işte çalışan bir çalışan, muhtemelen erken emeklilik alarak yaşlılıktan kurtulabilir. Böylelikle kimyasal madde üreten iş sektörleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı, Matbaa Sanayi gibi 40'tan fazla iş kolunda tehlikeli ve ağır işlerde çalışanlara emekliliğin kapısı aralanabilecek. Bunun için yıpranma ve yıpranma hakkı bulunan meslek kodunun doğru bir şekilde raporlanması gerekmektedir.

EYT kapsamına girmeyen ve hizmetteki fiili artışın bir parçası olarak çalışırken bu süreyi kaçırmaktan rahatsız olan bir çalışan, istihdamın başlangıcındaki ödemesiz devir süresini geri alabilir. Bu durumda bu çalışan da EYT'den yararlanabilir.

EYT İÇİN GÜNLERİ VE YAŞI GERİ ALMAK MÜMKÜN

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şunları söyledi: “Sadece gün kazandırmıyor, emeklilik yaşınızı da düşürüyor. Bir madende çalışan bir vatandaş düşünelim. Yılda 360 gün çalışıyor. Ayrıca ondan 90 gün amortisman alıyor yani 360 gün." Çalıştığı halde SGK bunu 450 gün olarak kabul ediyor. Diyelim ki 500 gün çalıştınız ve buradan 900 gün aldığınız için 5900'e tamamlıyorsunuz." dedim.

 

3 Önce Emekli Olunabilir!

Böylece 53 yaşında emekli olan bir çalışan 3 yıl ileri giderek 50 yaşında emekli olabiliyor.

İŞ KODLARINA DİKKAT!

Bu düzenlemeden yararlanabilmek için emeklilik başvurusu yapılmadan önce sunulması gereken mesleki düzenlemelerin doğru bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.

Yazar: Haberci
<