Ev Sahipleri Kiracıyı Çıkarmak İçin Akıl Almaz Yöntemlere Başvurdu! Kirayı Ödedik Sanabilirsiniz!

Ev Sahipleri Kiracıyı Çıkarmak İçin Akıl Almaz Yöntemlere Başvurdu! Kirayı Ödedik Sanabilirsiniz!

Ev Sahipleri Kiracıyı Çıkarmak İçin Akıl Almaz Yöntemlere Başvurdu! Kirayı Ödedik Sanabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim, artan kiralar ve yüzde 25 zam şartı nedeniyle her geçen gün artıyor. Ev sahipleri, istedikleri artışı karşılayamayan eski kiracılarından taşınmak isterken, kiracılar kiralık daire bulamamaktan ve kiraların yüksek olmasından şikayetçi. Son olarak bazı ev sahiplerinin kiracılarını tahliye etmek için yeni bir yönteme başvurduğu ortaya çıktı. Buna göre ev sahipleri banka hesaplarını kapatıyor ve “kiramı ödemediniz, evi boşaltın” yöntemini kullanıyor.

Ev sahipleri ve kiracılar uzun süredir çeşitli sebeplerden dolayı kavga ediyor. Hemen hemen tüm eyaletlerde kiralarda kayda değer bir artış yaşansa da bu durum, ev sahiplerinin mevcut kiracılarını yüzde 25'lik bir kira artışı şartıyla tahliye etmek istemelerine neden oldu. Bu noktada taraflar karşı karşıya geldiğinde özellikle ev sahipleri farklı yollara başvurabilmektedir. Sonunda bazı ev sahipleri, yüksek kira taleplerini kabul etmeyen kiracılarını çıkarmak için "kiramı ödemediniz, evi boşaltın" yöntemine başvurmaya, banka hesaplarını kapatmaya başladılar. Uzmanlar, kiracıları kiracıya ödeme yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve ev sahibi sorumlu tutulmazsa ne yapacakları konusunda onlara rehberlik ediyor. Detaylar burada...

KİRACI VİKAT İÇİN YENİ YÖNTEM: BANKA HESABINI AÇIN

Emlak danışmanı Şule Alp, ev sahibi ile kiracı arasında birçok sorun olduğunu belirterek, "Yükselen kiralar uzun zamandır ev sahibi ile kiracı arasında uçurum oluşturuyor. birçok farklı yol vardır.Bunlardan en ilginci banka hesaplarını kapatma yöntemidir.

KİRACI, NAKLİYAT YAPARKEN BİLE KİRA ÜCRETİNİN ÖDENMEYECEĞİNİN FARKINDA DEĞİLDİR

Alp, yöntem hakkında bilgi verdi: "Ev sahibi, 'Kiram ödenmedi' demek için kiranın ödendiği banka hesabını kapatıyor. Hesap kapalı olduğu için kirasını ödeyemeyen veya kiranın ödendiğini bilmeyen kiracı. gönderdiği halde ödenmeyen, ev sahibi tarafından "Kiramı ödemediniz, evi boşaltın" uyarısıyla karşılaşıyor.

"POSTA İLE ÖDEME"

Kiracılara böyle bir durum için önerilerde bulunan Alp, şunları söyledi: "Ev sahibi, sözleşmede yazan banka hesabını kapatırsa yeni banka hesabını kiracıya bildirmek zorundadır. Hesap bilgilerini ısrarla paylaşmaması durumunda kiracılar kiracıya kiracının borcunu ödeyemez." ev sahibi adına posta hesabıyla ödeme yapmak veya mahkemeden bir ödeme yeri tahsis etmesini talep etmek Bu davada mahkeme, ev sahibinin gerçekten şartları yerine getirip getirmediğini ve kiracının iradesi dışında kirayı ödeyemeyecek durumda olup olmadığını inceleyecektir. ” Bu durumun sıradan özgeçmişe uygun olmayacağına, yani kiracının kusurlu olduğuna hükmedebilir. Bu nedenle kiracıların ödemelerini dikkatli yapmaları mantıklıdır."

"Kira ödemeyen kiracıyı tahliye etmenin 3 yolu var"

Alp, kiracının tahliyesi için gerekli şartlarla ilgili şunları söyledi: "Kira ödemeyen kiracının kirası ancak haciz yoluyla tahsil edilebilir. Bunun dışında kira ödemeyen kiracının tahliyesine karar verildiğinde Tahliye, mevzuatta genel olarak üç seçenek vardır, bunlar aynı kiralama yılı içinde 2 haklı ihtar ile yıl sonunda kiracı tahliye davası açmak, kiracının temerrüdü nedeniyle kiracı tahliye davası açmak ve icra takibine başlamaktır. tahliye davası ve ödenmemiş bedeller ile kiracı aleyhine.