Emekli Promosyonunda Önemli Detay! Para İadesi ile Karşılaşmayın!

Emekli Promosyonunda Önemli Detay! Para İadesi ile Karşılaşmayın!

Emekli promosyonlarındaki şok gelişmeler yanıt buluyor. Öyle ki eğer bunları yapmazsanız geri ödeme ile uğraşabilirsiniz. Son zamanlarda ödeme miktarlarının iyice artması ve banka tekliflerinin güncellenmesi dikkat çekti. Bu noktada merak edilenleri yanıtlayacağız.

Emekli promosyonuna dair son zamanlarda ödemelerin artması  ve bankalardan gelen tekliflerin güncellenmesi gündem oldu. Öyle ki merak edilen sorular da bu bağlamda yanıt bulacak. Peki ya bizleri güncel olarak neler bekliyor? Bu noktada yapılan açıklamalar gündem oldu.

Promosyon İadesi Mümkün mü?

Avukat Özge Çelik'ten gelen açıklamada "Promosyon veren bankaların 2022 yılı için tekliflerini güncelledi. Kamu ve özel bankaların promosyon ödemelerinde farklılıklar yaşanırken vatandaşlar kendileri için en cazip teklifi sunan kurumdan yana tercih kullanıyorlar. Ancak promosyonların yükselmesi ile birkaç hususa dikkat edilmesi gerekliliğinin önemi de arttı”  ifadesine yer verildi.

Anlaşma İncelenmeli

Öte yandan promosyon anlaşmasının incelenmesi gerektiği ve bir maddenin daha eklenmesi gerektiğini belirten Avukat Çelik, “Çünkü hesabını taşıyan banka müşterisinin vefatı halinde, sözleşme şartları yeterince incelenmeden imza altına alınmış ise, sözleşmede 'bankaca ödenen promosyonun, banka tarafından iadesinin istenebileceğine' dair hüküm bulunabiliyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalıdır. İmzaladıkları sözleşmelerde bu yönde bir düzenleme bulunmuyor ise, ilgili sözleşmeye mutlaka 'Banka; müşterinin ölümü halinde, mirasçılarından ya da maaşını veren kurumdan “Promosyonun iadesi” talebinde bulunmayacaktır' vb. şekillerde hükümler ekleterek kendilerini koruma altına almaları gerekmektedir" açıklamasını yaptı.