Didem Arslan Yılmaz Sahte Gelin Operasyonunu Sonlandırdı!

Didem Arslan Yılmaz Sahte Gelin Operasyonunu Sonlandırdı!

Didem Arslan Yılmaz Sahte Gelin operasyonu tam tamına 38 gün sonra sonlandırıldı. Olay ilgili gelişmeler izleyenlerin karşısına çıktı.

Türkiye sahte gelin olayıyla ilgili oldukça ağzı açık bir şekilde olayları takip etti. Didem Arslan Yılmaz programına gelmesiyle birlikte olayı en incelikli şekilde araştırılmaya başlandı. Sahte Gelin Operasyon 38 günün sonunda sonuç bularak itirafta bulunuldu. Olayın başlangıç tarihi 6 Ocak 2021 tarihinde başlamıştı.

Bu süre boyunca Dilek Köse bu programa gelerek kızının bir evlilik çetesinin elinde zorla tutulduğu ve bu işin içinden çıkamadığını söyledi. Olay açıklaması olarak “Damatların gerçek, kızım sahte” diyerek başvuru yaptı. Melisayı evine dönmesi için çağrılar da bulunarak yardım istedi. Sahte gelin Melisay bu durum karşısında sessiz kalmadı ve programa çıkarak yüzleşmeye başladı. Programı çıkmasıyla beraber adeta bir kaos yaşandı. Eski ve sevgili imam nikahlı eşi ve sahte gelin Hülya Söyler gözaltına alınarak ifadeleri aldı.

Büyük Çete Operasyonu Türkiye Dört Yanına Yapıldı

Sahte operasyonu Türkiye’nin dört yanına yapılarak hareket edildi. 12 Şubat’ta Emniyet güçleri tarafından operasyon da ilk olarak Derya Akkuş gözaltına alındı. Alınan karar doğrultusunda Derya Akkuş örgüt oluşturma ve nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına konuldu. Bunun yanında çetenin büyük isimleri göz altına alındı. Bu isimler Rıdvan Kızılaslan, Zeynep Kızılaslan, Meltem Kızılaslan ve Nuriye Kızılaslan olarak belirlendi. Melisay’ın sevgilisi olan kişi Emrah Kızılaslan da gözaltına alındı. Bu tür gözaltları olmasıyla birlikte Melisay adeta şok anları yaşadı.

Sahte Gelin Melisay İtirafları

Sahte Gelin Melisay oluşan durumda itiraflarda bulundu. Bu durum itirafından sonra Ağrı ve İstanbul Organize Kaçakçılık şubeleri harekete geçti. Didem Arslan Yılmaz ve ekibi bu olayı hiçbir zaman bırakmadı. Mağdurların dertlerin ve itiraflarını dinleyerek harekete geçildi. Türkiye’nin dört bir yanından tam tamına 9 milyon lira dolandırıcılık yaparak para kazandılar. Ancak bu program sayesinde buna dur diyerek suçlular göz altına alındı.

İzleyenleri de adeta şok geçirdiği program nihayet olayın sonuçlanmasına neden oldu. Bu tür dolandırıcı vakaları günden güne artış gösteriyor. Evlenme vaadi verilerek belli paralar isteniyor. Ancak alındıktan bu tür kişiler hesaplarını kapatarak ulaşılamaz hale getiriliyor. Bu örnek insanlık adına çok büyük örnek olarak gösterilecek nitelik de evlenme vaadini sanal ortamdan yapan kişiler dolandırılma ihtimalini gösteriyor.