Euro 37,06 %0,27
Dolar 34,25 %-0,05
Sterlin 44,32 %0,10
Altın 3.003 %0,36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yapılan Zamlara Sitem Etti! Memur ve Emekli Zamlarına da Tepkisiz Kalmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yapılan Zamlara Sitem Etti! Memur ve Emekli Zamlarına da Tepkisiz Kalmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerini sosyal medya hesabından yayınlamaya devam ediyor. Kapanışta, alkollü içeceklerin yükselişine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Devletin bir yaşam tarzını aksatması mümkün değil" diyerek, "Bu bizim çözmemiz gereken en önemli sorunlarımızdan biri" ifadeleri kullandı.

2022 yılında yaşanan yüksek enflasyonun ardından birçok üründe beklenmedik fiyat artışları yaşanmış ve fiyat artışlarından katılımcı bütçeleme olumsuz etkilenmiştir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı son zamların ardından alkollü içki fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi.

"YAPILAN ZAMLAR ZULÜMDÜR"

Sosyal medyayı en etkin kullanan akılların başında gelen Kılıçdaroğlu, son yazısını alkollü içeceklerin yükselişiyle ilgili kaleme aldı. Kılıçdaroğlu, "Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir." ifadelerini kullandı.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARINA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

3 Ocak'ta açıklanan TÜİK verilerine göre memur ve emeklilere zam oranı yüzde 16.47 olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaşlara yüzde 25, ardından yüzde 30 zam yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından sosyal medya hesabından bir kez daha yanıt verdi: "Önce yüzde 25 zam, sonra yüzde 30'dan korkarsınız... Devleti mi yönetiyorsunuz, evcilik mi? Asgari ücrete yaptığınız zammın aynısını burada yapacaksınız. Ne anlamıyorsun? siz @RTErdogan?" mesajını paylaştı.

<