BiM Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Güncelledi! BiM Ayçiçek Yağı 60' TL'den Satışı

BiM Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Güncelledi! BiM Ayçiçek Yağı 60' TL'den Satışı

Ayçiçek yağındaki rekor artıştan sonra BİM tekrar şikayet edildi. BİM yeniden ceza mı alacak? Daha önce para cezası alan market, şimdilerde ayçiçek yağı fiyatı nedeniyle tepkilerin hedefi haline geldi. 5 litre ayçiçek yağının fiyatı kaç TL oldu? İşte Aralık ayında güncel fiyat listesi...

BİM ve pek çok market zincirinin ayçiçek yağına zam yaptığı belirtiliyor. Ancak aralarında en çok dikkat çekenlerin BİM olduğu öğrenildi. Yeni gelen zamlarla birlikte BİM'de ayçiçek yağı ne kadara satılıyor merak ediliyor. Yağ fiyatları genel anlamda ülkemizde pahalanmış vaziyette. Geçen yılın fiyatları bir yana sene başındaki fiyatları bulmak neredeyse imkansız. Bu nedenle ayçiçek yağındaki güncel fiyatlara değineceğiz.

Ayçiçek Yağı Kaç TL?

BİM'de ayçiçek yağının 120 TL olduğu öğrenildi. Sole marka olan bu yağı satın almak için 5 litresine 120 TL vermelisiniz. Bu gelişmenin hemen ardından hızlı şekilde pahalılaşan ayçiçek yağı gündemden düşmedi. Pek çok kişi fiyatların abartıldığını söylese de BİM'in döviz kurundan ötürü bu kadar zam yaptığı düşünülüyor. Ocak ayında 60 tl olan ayçiçek yağının şu an 120 TL olması herkesi şaşırttı.

Para Cezası Almıştı

BİM, geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurumu tarafından cezalandırılmıştı. Bu nedenle yeniden denetime girip girmeyeceği merak ediliyor. Ürün başına kâr marjının düşük olduğu belirtilse de Rekabet Kurumu bunu kabul etmedi ve para cezası verdi. Diğer marketlerin de gözden geçirileceği ve değerlendirme sonucu cezalandırılabileceği iddia ediliyor.