Bakanlıktan Doğalgaz ve Enerji Adına Sevindiren Konuşma!

Bakanlıktan Doğalgaz ve Enerji Adına Sevindiren Konuşma!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıklamasıyla fark yaratıyor. Bakanlık açıklamasında çeşitli ifadelere yer verildi. Öyle ki doğalgaz tedariki başta olmak üzere enerji alanında Türkiye'nin avantajlarından söz etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı Meclis açıklaması ile gündeme geldi. Doğalgaz tedariki başta olmak üzere enerjide Türkiye'nin avantajlı olduğu vurgulandı. Bu gelişme neticesinde başka nelerin yaşandığı soruluyor. Bakan'dan gelen açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Kurulu Güçte Önemli Artış

Bakan Dönmez, yaptığı açıklamada “Ekim sonu itibarıyla elektrik enerjisi kurulu gücümüz 103.276 MW’a ulaştı. 2022 Ekim sonu itibarıyla elektrik üretim tesisi 11.276’ya ulaşmıştır” diyen Bakan Dönmez, “2022 yılının ilk dokuz ayında toplam elektrik üretimimizin yaklaşık yüzde 44’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 32’si kömürden, yüzde 22’si doğal gazdan sağlanmış olup yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 60 olarak gerçekleşmiştir”  ifadesine yer verdi.

Doğalgaz Tedarikinde Sevindiren Gelişme

Bakan Dönmez, kış ayları için doğalgaz tedariki konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağına değindi ve “Farklı kaynaklardan istediğimiz zamanda ve miktarda doğal gaz temin etme esnekliğine sahip olduğumuzdan arz güvenliği noktasında bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz”  açıklamasında bulundu.