Asgari Ücretle İlgili Sendikalardan da Açıklama Var! İşçilerin Beklentisi 7500 - 8000 TL Arasında!

Asgari Ücretle İlgili Sendikalardan da Açıklama Var! İşçilerin Beklentisi 7500 - 8000 TL Arasında!

Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak merak ediliyor. Bu konuyla ilgili sendikalar ve bakanlıkların yanı sıra İstanbul Ticaret Odası'ndan da açıklama geldi. 2023 yılında asgari ücret 8000 TL olacak mı? Güncel detaylar ve dahası yazımızda olacak.

Asgari ücretteki son durum ve çok daha fazlası gözler önüne seriliyor. Sendikaların da konuyla ilgili işçilerin beklentilerini yansıtması dikkat çekti. Peki ya asgari ücret yüzde kaç artacak? Bu soruya istinaden merak edilenler ve çok daha fazlası yanıt buldu. İşte asgari ücretteki güncel durum ve 2023 zammına ilişkin sendika ve bakanlık açıklamaları...

Asgari Ücret Kaç TL Artar?

Asgari ücretin kaç TL artacağına yönelik beklentiler 8000 TL bandında olsa da henüz net bir karar verilmiş değil. Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'in açıklamaları da dikkat çekti:

"Asgari ücrette azalan alım gücünü temin etmek noktasında iş dünyası üzerine düşeni yapmaya hazır. Burada birkaç ilave önerimiz de var. SGK üst limiti bugün 48.500 TL’yi aşmış durumda. İşverene tavan ücrette enflasyonun üzerinde ilave prim maliyeti yüklemek adil değil. Burada asgarin ücretin 7,5 katı formülünü revize etmek lazım. SGK üst limitinin asgari ücret artış oranı üzerinden değil, memur maaşına yapılan zam veya enflasyon oranı nispetinde artırılmasını öneriyoruz. Gelir vergisi dilimlerinde de net-brüt makası gittikçe açılıyor. Çoğu zaman çalışanın eline geçen, şirketin ödediğinin yüzde 55’ini ancak buluyor. Gelir vergisi dilimlerinde gerçekçi bir düzenleme bekliyoruz. Kıdem tazminatı üst limitinde de katlamalı artış değil, enflasyon oranıyla doğru orantılı bir artış olmalı. Öncelikle ücret üzerindeki yüklerin hassasiyetle gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Buradan azaltılacak her yük, ilave istihdam, yatırım ve vergi olarak yine ekonomimize dönecektir."