Akaryakıt Üretimini Azaltma Kararı Geldi! Demek Oluyor ki Akaryakıta Zam Gelecek!

Akaryakıt Üretimini Azaltma Kararı Geldi! Demek Oluyor ki Akaryakıta Zam Gelecek!

OPEC+ açıklaması sonrasında günlük varil petrol üretiminin azaltılacağı duyuruldu. Bu da petrol fiyatlarına dolaylı olarak etki edecek mi? Pek çok kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Benzin ve motorine yeni bir zam gelir mi endişesi başladı.

OPEC+'in aldığı kararla birlikte petrol üretiminde günlük olarak 2 milyon daha az varil üretileceği yönündeki açıklama dikkat çekti. Bunun da petrol fiyatlarında etki göstereceği belirtiliyor. Benzin ve motorine yeni bir zam gelecek mi merak edilmekte. Öte yandan şirketten nasıl bir açıklama geleceği de belli olacak. Büyük bekleyiş sürerken, bir yandan da OPEC+ ifadesi dikkat çekiyor.

Yeni Zamlar Gelebilir

Bir süredir OPEC+'in bu konuda nasıl bir karar alacağı soruluyordu. Ancak olumsuz karar çıkınca da benzin ve motorine yeni zamlar gelebilir. Tüm bunlarla birlikte ilk etapta yüzde kaçlık zam yapılacağı da zamanla belli olacaktır.

Resmi Açıklama Yayınlandı

"Söz konusu kararın tamamen piyasa değerlendirmeleri doğrultusunda alındığı ve geçmişe bakıldığında bunun, piyasa katılımcıları tarafından küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için gerekli ve doğru hareket şekli olduğu kabul edilmiştir."