Ziraat Bankası Uyardı ve "Hesaplarınızdan Paralarınızı Hemen Çekin" Dedi!

Ziraat Bankası Uyardı ve "Hesaplarınızdan Paralarınızı Hemen Çekin" Dedi!

Ziraat Bankası hesabınızda işlem yapmaz iseniz paralarınız devredilebilir. 10 yıl işlem yapılmayan hesaplardaki paranın Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredileceği belirtiliyor. Banka, bu konuda paranızı çekebileceğinizi hatırlatıyor. Peki paranızı hemen çekmeli misiniz? İşte Ziraat Bankası'nın açıklaması...

Ziraat Bankası'nın yaptığı bir duyuru'da kimlerin parasını çekmesi gerektiği aktarıldı. 10 yıldır hesaplarında işlem yapmamış kişilerin paraları farklı bir yere devredilebiliyor. Bu durumda paranızı almanızın imkanı olmayabilir. Bunun önüne geçebilmek için hesabınızda işlem yapmak veya paranızı çekmeniz şart. Üstelik parayı çekmek için kimlik yeterli olacak.

Bankadaki Paranız Devredilecek!

Ziraat Bankası'nın paraların Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredileceği yönündeki açıklaması resmi kararlarla desteklendi. Bankanın yaptığı açıklamadaki detaylar oldukça önemliydi;

"27 Şubat 2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğinin 24. maddesinde “Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezine (YTM) gelir kaydedilir” denilmektedir.

Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir."

Paranızı Çekebilirsiniz

Ziraat Bankası şubesine giderek kimliğiniz ile paranızı çekme fırsatınız bulunuyor. 10 yıl işlem yapılmayan hesaplarda yapılacak uygulamadan kurtulmak için para çekmek veya işlem yapmak bir seçenek.

Kaynak: Ziraat Bankası