Ziraat Bankası Düşük Faizli Kredi Süresi Uzatıldı!

Ziraat Bankası Düşük Faizli Kredi Süresi Uzatıldı!

Ziraat Bankası'nın düşük faizli yatırım ve işletme kredisinde yaşanan gelişmesi dikkat çekti. Kredinin kullanma süresi uzatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen hamle sonrasında ne gibi gelişmeler yaşanacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...

Ziraat Bankası'nın düşük faizli kredisiyle ilgili fırsatında süre değişikliğine gidildi. Sürenin bir yıl daha uzatıldığı belirtiliyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası yanıt bulacağa benzemekte. Kredi kullandırma süresinin 31.12.2022 yerine 31.12.2023 olarak düzenlendiği biliniyor. Haliyle bu detaylarla beraber çeşitli ifadelere de yer verildi.

Genelge Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TC Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düşük faizli yatırım ve işletme kredisinin kullandırılması amaçlandı.

Krediden Kimler Yararlanacak?

Düşük faizli yatırım ve işletme kredisini kullananlar için çeşitli açıklamalara yer verildi. Öyle ki güncel gelişmelere göre düşük faizli kredinin kanatlı sektörüne yönelik yatırım kredileri; kümes (yumurta tavukçuluğunda yeni ve ilave kümesler ayrık), kuluçkahane (ticari amaçla civciv çıkaran), gübre işleme tesisi, yem deposu/silosu, yumurta işleme ünitesi/tesisi, yumurta tasnif ünitesi/tesisi, yumurta paketleme ünitesi/tesisi yapımı ve tadilatlarını, biyogüvenlik amacıyla yapılacak harcamaları, ilgili alet-ekipman ve makine alımı için kullanılabilecek.