Zamlara Bir Yenisi de Simite Eklendi! Simit Ne Kadar Oldu?

Zamlara Bir Yenisi de Simite Eklendi! Simit Ne Kadar Oldu?

2022 yılına girdiğimizden beri masraf artış gösteriyor. Ekmek ve simide gelen zamlardan sonra vatandaşların alımı da azaldı. Ancak tekrar zam haberleri de yayılmaya devam ediyor. Simit’e yeni gelecek zam konuşuluyor. Simit ne kadar olacak. Simit’e zam ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde paylaşımı sağlandı.

Simit, zammı genellikle 3 liradan satılmaya devam ediyor. Ancak oluşan maliyetler arasında tekrar zam haberi konuşulmaya başladı. Ankara Simitçiler Odası, yaptığı açıklamada simit’in maliyetleri karşılamadığı 4 liradan satılmasını istedi. Bununla ilgili olarak Ankara Simitçiler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Birliğine bildirim yayınlandı.

Simit’e Zam Yakında!

Yayınlanan bildirimde şu şekilde yer alıyor;

“50 kilogram (kg) un 390 lira, 25 kg susam 850 lira. Elektrik, yakıt, personel ve kira arttı” denildi ve zam istendi.

Simit, açma, poğaça ve döner pidesi fiyatının 4 liraya çıkarılması istenen yazıda, “Pandemi sürecinin maddi-manevi yorgunluğu, dolar kurunun aşırı değişkenlik göstermesi ve elektrik, su, doğalgaz, personel, kira giderleri ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar sebebiyle esnafımızın zor şartlarda faaliyet gösterdiği de göz önünde bulundurularak, yeniden fiyat listesinin tespit edilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur”

Zammın gelmemesi durumunda birçok esnaf kepenk kapatabileceği söylenirken gittikçe işlerin zor duruma sokacağı gözüküyor. İlerleyen zamanlarda çözüm bulunmuşsa yeni zamlarla karşı karşıya kalarak zor bir sürece girilebilir. Gider olarak çay simit hesabı da daha da zor duruma düşecek gibi gözüküyor.