Euro 37,06 %0,27
Dolar 34,25 %-0,05
Sterlin 44,32 %0,10
Altın 3.003 %0,36

Zam Talebinde Bulunan veya Bulunacak İşçilere Üzücü Haber Geldi!

Yargıtay'ın verdiği karar şaşırttı. İş Mahkemesi'ndeki tazminat talebinin reddedilmesi gündeme bomba gibi düştü. Peki işçi neden tazminat hakkını alamıyor? Detaylarıyla birlikte iş yeri ve işçi arasında yaşanılanlara değineceğiz. Mahkemedeki kararın etkisi de buna göre şekillendi.

işçi zam
Google News

Zam talebinde bulunmasına rağmen kendisi haricinde arkadaşlarına zam yapılan işçi, ödemelerinin eksik olduğu gerekçesi ile istifa ederek tazminat talebinde bulundu. Ancak İş Mahkemesi'nden çıkan sonuca göre işçinin tazminat alamayacağı belirtildi. Peki işçinin başına nasıl bir olay geldi? Kendisine baskı uygulandığını da ifade ediyor. Attığı maillere dahi geri dönüş yapılmadığını söylemekte.

Devamsızlık Hakkı Varken Atıldı!

Mecbur kaldığı gerekçesi ile devamsızlık hakkını kullanan işçinin işine son verilmişti. İşçi de İş Mahkemesi'ne giderek hakkını aramıştı. Daha sonra dava sürerken şirket tarafından tekrar çalışılması için davet edildi. Bu daveti kabul etti ve çalışmaya başladı. Ancak sonrasında kendisine haksızlık yapıldığını belirterek istifa etti.

Tazminat Kararı Çıkmadı!

Verilen karar ile birlikte işçinin şirketten tazminat alamayacağı ortaya çıktı. Söz konusu bu gelişme kamuoyu ile paylaşıldığında şaşkınlıkla karşılandı. Güncel gelişmelerle birlikte nasıl bir durumun meydana geldiği araştırılıyor. Söz konusu karar bir süre daha tartışılacak gibi duruyor.

<