Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,25 %-0,02
Sterlin 44,31 %0,12
Altın 2.998 %0,22

Yurtdışı Akaryakıt Fiyatlarına Rekor Zam Geldi! Peki Türkiye'deki Akaryakıt Fiyatlarına Etkisi Olacak mı?

Biden, Rusya için yaptığı akaryakıt yaptırımı açıklamasıyla birlikte dengeleri iyice bozdu. Yaptırım sonrası akaryakıt fiyatları tavan yaptı. Kaliforniyada galon başına 5 doları geçen benzin fiyatı ise dikkat çekti. Peki brent varil petrol fiyatı bu açıklamadan nasıl etkilenecek? Benzin ve motorine ülkemizde de yeni zamla gelebilir.

Shell Akaryakıt İndirimi
Google News

Biden'ın yaptığı konuşma sonrasında akaryakıt fiyatlarında ciddi oranda artış yaşandı. Pek çok ABD eyaletinde akaryakıt 4 doları geçti. Kaliforniya'da ise 5 doları geçerek tarihi bir rekor kırıldı. Peki Biden açıklamasında neler söyledi? Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan sonra pek çok ülke ve şirketin Rusya'ya yaptırım uyguladığı biliniyor. Hatta yaptırımların bir kısmı Rus sporcuları da kapsamakta. Dolayısıyla bu gelişme dünyanın gündemine çoktan oturdu. Uzun süredir de en çok konuşulan konular arasında yerini alıyor. Hali hazırda enerji fiyatlarının da yükselmesiyle birlikte Biden'ın yeni açıklaması dikkat çekti.

Brent Varil Petrol Fiyatı Artabilir!

Brent varil petrol fiyatı son yılların en yüksek değerine ulaşmış vaziyette. Ülkemizde de akaryakıta zam üstüne zam yapılıyor. Genel anlamda dünyada yaşanan akaryakıt fiyat artışı Türkiye'ye de yansıdı.

Rusya'ya Petrol Yaptırımı

Biden'ın Rusya'dan petrol alımına ilişkin kısıtlama getirileceğine yönelik açıklaması büyük ilgi gördü. Üstelik fiyatların da alt üst olmasına neden oldu. ABD'deki akaryakıt fiyatları son zamanların zirvesini yaşıyor.  Galon başına ortalama 4,17 dolar olan benzin, büyük dikkat çekti.

 

<