Euro 37,08 %0,31
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,22
Altın 2.999 %0,26

Yurt Dışından Gelen Ürünlerde Gümrük Vergisi Değişiyor! Gümrük Vergisi Ne Kadar Oldu?

Yurt dışından gelen ürünlere ilişkin yapılan düzenleme dikkat çekti. Ürünlerin AB dışı ve AB'deki ülkelerden gelmesi ile yüzde kaç gümrük vergisi uygulanacağı güncellendi. Cumhurbaşkanlığı Kararı'ndan sonra güncel değerler merak ediliyor. İşte vergi muafiyeti ve maktu vergiye dair detaylar...

gümrük vergisi
Google News

Yurt dışından gelen ürünlerde uygulanacak gümrük vergisinin değiştirilmesi kararlaştırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı dikkat çekti. 4458 sayılı gümrük kanununa ilişkin bazı maddelerin değiştirilmesini sağlayan karara ilişkin bazı bilgiler verildi. AB dışı ülkelerden kargo yoluyla gelen eşyaların gümrük vergisi yüzde 20'den yüzde 30'a çıktı. Bunun yanı sıra AB ülkelerinden gelecek eşyalarda da yeni bir vergi dilimi artışı oldu. Kitaplardaki muafiyetin devam edip etmeyeceği merak ediliyordu.

Gümrük Vergisi Arttı

AB dışı ülkelerdeki verginin %20'den %30'a çıkarılması dikkat çekti. Bunun yanı sıra AB'deki ülkelerin de 150 euroya kadar olan eşyalarda %18 vergi ödenmesi gerekiyor. Gelecek olan eşyanın ÖTV kanuna ekli ve IV sayılı listede olması durumunda ek vergi uygulanacağı belirtildi. Bu ek verginin de %20 olduğu ortaya çıktı.

Vergi Muafiyeti Geldi

Posta ve kargo ile gerçek kişilere gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kıymeti 1.500 Euro’yu geçmeyen kişisel kullanıma ait kitap veya benzeri basılı yayınlar için uygulanacak vergi oranı %0 olacak. Dolayısıyla maktu gümrük vergisi oranının olmaması gözden kaçmadı. Vergi muafiyeti yalnızca bunlarda değil aynı zamanda bilgi edinme veya ticari araştırma bazlı olan testlerde de uygulanacak.

<