Yeni Asgari Ücret Kaç TL Olacak? 2023 Yılında Asgari Maaş 6800 TL Olur mu?

Yeni Asgari Ücret Kaç TL Olacak? 2023 Yılında Asgari Maaş 6800 TL Olur mu?

Asgari ücretle ilgili merak edilenler yanıt buluyor. 2022 Temmuz ayında 5500 TL olan maaşın birkaç ay sonra kaç TL olacağı düşünülüyor? 2023 Ocak ayı itibarıyla merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. İşte güncel detaylarla birlikte asgari maaşta son durum...

Asgari ücretle ilgili çeşitli değerlendirmelere yer veriliyor. Özellikle de 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin kaç TL olacağı sorulmakta. Pek çok kişinin takip ettiği güncel gelişmeler başta olmak üzere bazı sorular yanıt buldu. Uzmanlardan gelen açıklamalar bir yana asgari ücrete ne zaman zam gelecek ve kaç TL olacak?

6800 TL Olabilir

Öte yandan Temmuz ayında 5500 TL olarak belirlenen asgari ücret, Aralık ayından itibaren 2023 yılı Ocak ayında 6800 TL'ye çıkabilir. Bu gelişme sonrasında asgari ücret ile ilgili merak edilenler de yanıt buluyor. Bakalım gerçekten de enflasyonla bağlantılı şekilde bu yükseklikte bir maaş mı belirlenecek göreceğiz. Henüz Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon verileri ölçülmüş değil.

Bakanlıktan Açıklama Gelmişti

Öte yandan bakanlıktan gelen açıklamada çeşitli ifadelere yer verilmişti. Asgari ücret ödemesi başta olmak üzere "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verilmişti.