Euro 37,16 %0,08
Dolar 34,28 %0,19
Sterlin 44,51 %0,05
Altın 3.011 %0,01

Yazın Gelmesiyle Suya da Zam Geldi! Su Fiyatları Ne Kadar Oldu?

İSKİ'nin su faturalarına zam yaptığı iddia edildi. Üstelik bu zam daha önceden duyurulmadı ve gizli zam ile mi kayıtlara geçti? Vatandaşlar, su faturalarının neden yüksek geldiğini merak ediyordu. İşte İSKİ'den gelen açıklama ile birlikte pek çok kişinin gözüne çarpan o detay...

su zam
Google News

İSKİ, su faturalarıyla ilgili yaptığı değişiklik sonrasında gündeme geldi. Peki ya su faturalarındaki artışın temel nedeni ne? Bazı vatandaşlar, geçen aylara göre daha fazla ücret ödediğini belirtiyor. Dolayısıyla İSKİ'nin suya gizli zam yapıp yapmadığı sorulmakta. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeleri aktaracağız. Su faturalarındaki yükselişin temel nedeni sonradan ortaya çıktı.

Suya Zam Yapıldı mı?

Su faturalarına zam yapılmadığı yönünde bir açıklama geldi. Faturada yer alan  Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli'nin (KSUB) daha önce fatura bedeli adı altında gösterildiği ve bu nedenle fatura üzerinde ek olarak yazmadığı belirtiliyor. Ancak daha sonra Sayıştay görüşünün yanı sıra İBB Meclis Kararı ile birlikte faturada ek olarak belirtildiği şeklinde ifadeye yer verildi.

Yeni Bir Zam Gelecek mi?

Öte yandan artan maliyetler ve döviz kuru ile birlikte su faturalarında yeni bir artış olacak mı merak edilmekte. Şu an bu konu üzerine yeni bir açıklama bulunmamakta. Ancak önümüzdeki aylarda enflasyonun da etkisi ile beraber su faturalarında zam gündem haline gelebilir.

<