Yastık Altı Altını Olanlara Cumhurbaşkanından Uyarı Geldi! Açıklama Az Önce Geldi!

Yastık Altı Altını Olanlara Cumhurbaşkanından Uyarı Geldi! Açıklama Az Önce Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yastık altında birikim sağlayan kişilere çağrıda bulunarak finans sistemine gelmesini istedi. Bu durum ilgili detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl sonuna doğru yaptığı açıklamalarda ekonomi gündem maddesi olarak yer aldı. Yapılan girişimlerle birlikte dolar yüksek düşüşü olmasıyla birlikte TL Mevduat hesabı için alternatif yöntemlerde oluşturulmaya başlandı. Yapılan alternatif yöntemler arasında yastık altında biriken altınlar yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Altın Yatırımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan doların tekrardan yükselişe geçmesiyle ilgili olarak geçici bir durum olduğunu söyledi. Gittikçe TL’ye dönüşüm fazlalaştığı ortam içerisinde kalıyor. Tekrardan 11.50 TL boyutlarına dönüş yapılacağını beyan etti.

Yastık altında biriktiren vatandaşlar için de şu açıklamaları yaparak çağrı da bulundu;

"Altını tercih eden vatandaşlarımızı ellerindeki bu değeri finans sistemimize dahil etmeye çağırıyoruz. Yastık altındaki 5 bin ton altının ne kadarını ekonomimize kazandırabilirsek gücümüz o derece artacaktır. Döviz kurunu yatay seyre geçirme ve altını sisteme kazandırma sistemini ne kadar hızlı yürütürsek enflasyonu ve fahiş fiyat artışlarını kontrol altına alma mücadelemiz de elimiz o derece güçlü olur." Dedi.

Yapılan çağrıya göre bankacılık sistemine kazandırılan altınlar hem kişi için hem de ülke ekonomisi için katkıda bulundurulmasına sağlanıyor. Bu çağrıya göre hareket eden vatandaşlar olacaktır. İlerleyen zamanlar içerisinde bu çağrının ne kadar etkili olacağını göreceğiz.