Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Yastık Altı Altın Yatırımları Olanlar Dikkat! KAD-SİS'e Özel Bankalar da Dahil Oldu!

Yastık altı yatırımları için Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati'nin devreye girdiği ve KAD-SİS ile ekonomiye kazandırmak istediği öğrenilmişti. Şimdi ise Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi'ne iki özel banka daha dahil oldu. Protokol anlaşması İstanbul Rafinerisi'nin adımları ile imzalandı.

0x0-son-dakika-altin-fiyatlarinda-flas-dusus-9-nisan-bugun-ceyrek-altin-ve-gram-altin-fiyatlari-ne-kadar-oldu-1617983041804.
Google News

KAD-SİS için devlet bankalarının dahil olduğu biliniyor. Ancak özel bankalarla yapılan anlaşmalar büyük dikkat çekti. İki özel banka ile protokol imzalandı. İstanbul Altın Rafinerisi'nden gelen hamle doğrultusunda hangi bankaların artık KAD-SİS'e  dahil olduğu merak ediliyor. Söz konusu gelişme ile birlikte senelik 100 tonun yastık altından çıkarılması planlanıyor. Ekonomiye kazandırılacak olan bu altınla birlikte beklentiler fazlasıyla karşılanacak gibi gözüküyor.

Hangi Bankalarla Anlaşıldı!

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi KAD-SİS'e dahil olan özel bankaların Denizbank ve İş Bankası olduğu belirtildi. Her iki banka da oldukça prestijli ve Türkiye'nin önde gelen bankalarından. Dolayısıyla bu gelişme sonrasında KAD-SİS daha fazla değer kazanacak gibi duruyor.

İş Bankası'ndan Açıklama!

İş Bankası'ndan gelen açıklama doğrultusunda Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi ile ilgili önemli sözlere yer verildi. Bankanın Genel Müdürü Hakan Aran, açıklamasında “Bazı illerimiz, ilçelerimiz ve bölgelerimizde bir banka şubesine ya da banka müdürüne duyulan güvenden daha çok o bölgenin kuyumcusuna güven duyuluyor. Dolayısıyla aslında kuyumcular da bir güven müessesesi. Bu anlamda bugün burada bu anlaşmaya imza atarak kuyumcularla birlikte aynı sistemin paydaşı olmaktan son derece mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

<