Yalnızca 10 Senede Nasıl Emekli Olunuyor? Erken Emeklilikte Kimsenin Bilmediği Detay!

Yalnızca 10 Senede Nasıl Emekli Olunuyor? Erken Emeklilikte Kimsenin Bilmediği Detay!

Emeklilikte yaşa takılmak istemiyorsanız erken emeklilikten bahsedeceğiz. Pek çok kişi 10 yıllık çalışma sonunda emekli olabilir. Peki erken emeklilik için gerekli şartlar nelerdir? SGK'nın onayladığı ve başvuruların yapıldığı bu yöntemden bahsedeceğiz. 40'lı yaşlarda emekli olmak sanıldığı kadar zor değil.

Erken emeklilik için çeşitli ihtimalleri araştıran vatandaşlar, bazı sonuçlarla karşılaştı. Yaklaşık 10 yıllık çalışma ile de emekli olunabilmekte. Peki bunu nasıl sağlayacaksınız? Çalıştığınız mesleğe ve sağlık durumunuza göre değişebilecek bu durum merak ediliyor. Sigorta priminden çalışma süresine kadar pek çok faktörün etkili olduğunu söylemeliyiz. Bu nedenle ne yapılması gerektiğine dikkat etmelisiniz. İşte sizi 40'lı yaşlarınızda dahi emekli yapabilecek yol...

10 Yılda Erken Emekli Olunur mu?

Eğer malulen şekilde emekli olursanız 10 senelik çalışmanın yeterli olduğu vurgulanıyor. Bunun yanı sıra 1800 prim günü de ödemelisiniz. Malulen emeklilikte bazı şartları karşılamanız gerekmekte. Özellikle de çalışma gücünüzün iş esnasında %60'ını kaybetmeniz önemli bir husus. Tüm bunların yanı sıra mesleğe bağlı kaza veya hastalık yaşamanız şart.

Malulen Emeklilik Başvurusu

Malulen emeklilik başvurusunda müracaatlar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne yapılmalıdır. Daha sonra çeşitli sağlık testlerinden geçeceksiniz ve hakkınızda bir rapor oluşturulacak. Rapora göre eğer iş gücü kaybı yaşamış iseniz malulen emeklilik şansınız artacak. Bu nedenle erken emeklilikte 10 yıl çalışma süresi 1800 prim günü oldukça mühim detaylar.