Euro 37,05 %0,27
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,31 %0,10
Altın 2.996 %0,14

Vergi Borçu Olanlar Aman Dikkat! Yeni Vergi Borçu Formülü Çıktı

Vadesi geçmiş vergi borçları ve faizli kesintiler için yeni bir formül ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hamlesi ile resmi gazetede yayımlanan genel tebliğ dikkat çekti. Peki mahsuben ödeme ile borçlar tamamen silinecek mi? Kamu borcunun bekletilmesi ve vadesi geçmiş vergi borçlarına yönelik sorunlar çözülecek.

Para Logo
Google News

Vadesi geçmiş vergi borçları ile ilgili "Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre vergi borcunun vadesini geçmesiyle birlikte mahsuben ödeme yapılacak. Böylelikle kişinin faizli şekilde bekleyen vergi ödemesi ortadan kaldırılacak ve kamu borcu bir şekilde karşılanmış olacak. Mahsuben de olsa karşılanması hem vatandaşı hem de kamu borcu teminatını geciktirmemiş olacak.

Mahsuben Ödeme ile Çözülecek

Mahsuben ödeme ile vergi borcundaki vade ve gecikmeye ilişkin sorunun da ortadan kalkması bekleniyor. Ödeme konusundaki zaman dilimi ve kamu borcunun bekletilmesi sorunu da çözüme kavuşturulacak.

Hangi Durumlarda Geçerli Olacak?

Mahsuben ödemenin hak sahibine ait hak edişin tamamına ilişkin ödeme süreci tamamlanıncaya kadar geçerli olacağı belirtildi. Yani hak sahibinin vadesi geçmiş olan vergi borcuyla birlikte diğer kesintilerini karşılayacak tutara kadar olan kısmını kapsayacak şekilde ödeme emri belgesi düzenlenmesi kararlaştırıldı.

<