Vatandaş İsyan Etti! Bir günde 2 bin TL zam Geldi

Vatandaş İsyan Etti! Bir günde 2 bin TL zam Geldi

Yükselen döviz kurları, gübre ve zirai ilaç piyasalarını da olumsuz etkiledi. Satışlar durdurulmuştur. Gübre kilogram başına 2 TL, ton başına 2000 TL artıyor.

Türk lirasının değer kaybetmesi ilaç pazarını da olumsuz etkiledi ve satışlar durduruldu. Türk lirasının değer kaybetmesi ilaç pazarını da olumsuz etkiledi ve satışlar durduruldu. Ton gübre başına 2.000 liret artış. Çiftçi Mahmut Demiryeri, tek başına kimyasal gübre maliyetinin 902 TL/dekar olduğunu belirterek, "Buna mazot, işçilik, ilaçlama ve sulama dahil değil. Üre gübresi 1 günde 2 TL arttı. Şu anda alamıyoruz. Üre gübresinin tonajı 11.000 ile 13.000 liret arasında, DAP gübresinin tonajı 9.000 tondan 11.000 TL'ye, nitrik asit (CAN) gübresinin tonajı 6.000 tondan 8 TL'ye yükselmiştir. Gübre", dikim için kullanılır.

Üre ve nitratlı gübrelerin kullanım süresinin üç ay sonra başlayacağına dikkati çeken üretici, bunun yukarıya doğru ayarlandığına dikkat çekerek, üre ve nitratlı gübrelerin sezona kadar stokta olduğunu ve şu anda satılmadığını söyledi. Demiryeri, Şanlıurfa Hilvan'da çiftçilik yapmaktadır ve buğday yetiştirmektedir. Çiftçi Demiryeri'nin tek gübre ve tohum maliyeti dekara 902 TL. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan akaryakıt ve gübre desteği dekara 42 TL. Ama Demiryeri, dekara gübre maliyeti ise 710 TL. Çiftçi Mahmut Demiryeri, ANKA Haber Ajansı'na verdiği demeçte, "35 kg tohum ekiyoruz. 30 kg kimyevi gübre, 20 kg üre gübresi ve 5 kg nitratlı gübre koyuyoruz. Her dekar bize 902 liret. Bu dahil değil. yakıt, emek, ilaçlama ve sulama Devletin bize verdiği buğdayın fiyatı 2000 600 liret şimdi kuruyor Üre gübresi bir günde 2 TL artacak şu anda gübre de alamıyoruz .