Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,46 %0,39
Altın 3.012 %0,69

Varil Petrol Üretimi Arttı! Akaryakıt Fiyatlarına Etkisi Ne Olacak?

Petrol fiyatları değer kaybına mı uğrayacak? Brent varil petrol fiyatı bu gelişmeden etkilenebilir. OPEC+'dan gelen karar doğrultusunda petrol varil üretimi hız kazanacak. Mayıs ayından itibaren üretilecek varil petrol sayısı açıklandı. İşte akaryakıt fiyatlarını düşürmesi beklenen o hamle...

Shell Akaryakıt İndirimi
Google News

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı ülkelerin yer aldığı OPEC+, yeni bir petrol üretim hamlesinde bulunacak. Böylelikle üretimin artırılarak petrol fiyatlarının düşürülmesi mümkün hale gelebilir. Bir süredir beklenen kararlara ilişkin güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Mayıs İtibarıyla Başlayacak!

OPEC+ grubunun Mayıs ayından itibaren günlük 432 bin varil petrol üretimine gideceği duyuruldu. Daha önceden piyasalara göre hamle yapan ve üretim kesintisine giden OPEC+, şu sıralar ihtiyaç doğrultusunda günlük varil petrol üretimi konusunda artış sağlayacak. Mayıs ayından itibaren geçerli olacağı içinde Mayıs'tan sonra petrol fiyatlarında düşüş yaşanır mı merak ediliyor.

Brent Varil Petrol Fiyatı Düşecek mi?

Brent varil petrol fiyatı bu gelişmeden etkilenerek değer kaybına uğrayacak mı? Özellikle de 130 dolara kadar ulaşmasından sonra enerji fiyatları da ciddi ölçüde artmıştı. Akaryakıtın bu kadar yüksek olması araç sahipleri açısından olumsuz sonuçlar doğuruyordu. Mayıs ayından itibaren rahatlama olur ise ulaşım çok rahatlayacak.

<