Euro 37,13 %0,47
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,41 %0,27
Altın 3.010 %0,62

Uzmanlardan Emekli Maaş Artması İçin Yapmınız Gerekeni Açıkladı! Daha Yüksek Emekli Maaş İçin Ne Yapmalısınız?

Emeklilik maaşınızı artırmak istiyorsanız bazı detaylara dikkat etmek zorundasınız. Yüksek emekli maaşı için ne yapılmalı? Gündeme bomba gibi düşen bu haberle birlikte uzmanların tavsiyesini dinleyin. Sigorta primi ve maaş bordrosu gibi çeşitli detaylar etkili oluyor. İşte yüksek maaş için ipuçları...

Para Logo
Google News

Emekli maaşınızı daha yüksek almak istiyorsanız çeşitli yöntemleri uygulamanız gerekmektedir. Uzmanların tavsiye ettiği şekilde sigorta priminizi daha yüksekten göstermeniz şart. Dolayısıyla asgari prim yerine kazandığınız tutar üzerinden prim gösterilmesi sizin işinize gelecektir. Bu noktada çeşitli tavsiyeleri dinlemeniz sizin için iyi olabilir.

Emekli Maaş Nasıl Artırılır?

Emeklilik sürecinde olan ve daha fazla maaş isteyen kişiler, sigorta primlerine dikkat etmeli. Ek iş yapmanız dahilinde prim ödemeniz daha yüksek olabilir. Dolayısıyla bu detayla beraber pek çok kişi daha fazla emekli maaşı alabiliyor. Ancak unutmamanız gereken bir nokta var ki o da ek işinizin de sigortalı olması gerekmekte.

Maaş Bordronuzu İnceleyin

Maaş bordrosunda yer alan detaylar sizlerin daha yüksek maaş almanızı sağlayabilir. Çeşitli ikramiyeler ve ek ödemelerinde bordroda yer alıp almadığını kontrol etmelisiniz. Bu sayede emekli maaşınızın potansiyelini artırmanız mümkündür. Herhangi bir usulsüzlüğün önüne geçmek oldukça önemli.

<