Uzmanlar 2022 Dolar Tahminlerini Yaptı! 2022 Yılında Hangi Seviyelerde Olacağını Açıkladı!

Uzmanlar 2022 Dolar Tahminlerini Yaptı! 2022 Yılında Hangi Seviyelerde Olacağını Açıkladı!

2021 yılının sonuna geldik ve 2022'ye girerken yatırım bankaları yıl sonu tahminlerini güncellemeye başladı. Özellikle de 18 TL'den 10,98 TL'ye kadar düşen dolar karşısında Türk Lirasının akıbeti merak ediliyor. Commerzbank, HSBC Bank, Soc Gen yatırım bankalarının son tahminleri yayınlandı.

2022 yılı dolar tahminleri tek tek açıklanıyor. Yatırım bankaları, Türkiye'deki dolar fiyatının Türk Lirası karşısında nasıl bir durumda olacağını sormakta. Yatırım bankalarının tahminleri ise her yıl düzenli olarak takip edilmekte. Bu durum karşısında bankaların nasıl bir rapor yayınlayacağı merak edildi. Döviz kurundaki düşüşten sonra gözler TL dolar endeksine çevrilmişti. 10,98 TL'yi gören doların güncel durumu 11 - 12 TL arasında gidip gelmekte. Bu durum yatırım bankalarının görüşlerini ve tahminlerini de etkiliyor.

HSBC Bank Dolar Kuru Tahmini

HSBC Bank, 2021 yılı sonu için dolar kuru tahminini 9,80 TL olarak güncellemişti. Ancak bu hafta tahminlerinde değişiklik yapmadı. Dolayısıyla 2022 yılına girdiğimiz zamanlarda doların 10 TL altında olması beklenmekte.

Commerzbank Dolar Kuru Tahmini

Commerzbank'ın yapmış oluğu dolar kuru tahmini büyük dikkat çekti. Tahminini 11 TL olarak açıklayan yabancı yatırım şirketi, geçmiş zamanlarda isabetli tahminleri ile adından söz ettirmekte. Dolayısıyla Türk Lirası'nın dolar karşısında 2021 yılı sonu itibariyle 11 TL'yi bulacağını tahmin ediyor.