Uzman İsimden Altın Fiyatları Açıklaması Geldi! Gram Altın, Çeyrek, 22 Ayar Bilezik  Neden Yükseliyor?

Uzman İsimden Altın Fiyatları Açıklaması Geldi! Gram Altın, Çeyrek, 22 Ayar Bilezik Neden Yükseliyor?

Altındaki son durum merak ediliyor. Fiyatların neden yükseldiği araştırılmakta. Son birkaç hafta içerisinde ciddi şekilde artan altın, yeni yatırımcılar edindi. Gram, çeyrek ve ONS altındaki fiyat değişiminin perde arkasındaki nedenlerine değineceğiz. ABD ve FED'in altının üzerindeki etkisi nedir?

Altın fiyatlarının bir anda yükselmeye başlamasıyla beraber geçtiğimiz günlerde fiyatın iyice arttığına şahitlik ettik. Yılbaşına kadar ki süreçte ekonomik anlamda ciddi adımlar atmayı beklemediğimi ABD'nin altını etkilediği tahmin ediliyor. Peki altın ile ABD'nin bağlantısı nedir? FED'den gelecek kararlarda da hızlı şekilde fiyat değişimine uğrayan altın, yatırımcıları merak ettiriyor. İşte çeyrek, gram ve ONS altının bu kadar hızlı değişmesindeki neden...

Altın Fiyatları Neye Bağlı?

Altının, ABD'deki enflasyon ve çeşitli veriler ile bağlantılı olduğu görülmekte. İnsanlar bir şekilde altına endekslenmiş olan altının değerine göre işlem yapmayı tercih ediyor. Enflasyonun artması bile altın almak için bir neden olarak görülebilir. Çünkü dolar değer kaybettiğinde ister istemez altına yatırım yapılıyor ki doların değer kaybının önüne bir nebze geçilsin.

Altın Artar mı?

Altının artması elbette piyasalara ve dış etkenlere bağlı. Bu durum için kesin bir yorum yapmak doğru değil. ONS altının 1785 seviyelerinden 1800'e çıkması bile ciddi bir atılım sağlayacaktır. Haliyle altın fiyatlarını değerlendirirken ONS'a da dikkat etmek gerekir.