Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

Üniversite Eğitimi Görenlere O Belediye 2000 Lira Destek Vereceğini Açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuru vatandaşları sevindirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden yeni destek ödemesi yapılacağına ilişkin bilgi paylaşıldı. İşte haberin tüm detayları...

Para Logo
Google News

İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Alınan bilgiler neticesinde İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşların üniversitede okuyan çocuklarına ödeme yapılacak. Ayrıca 2 bin TL değerinde olan ödeme ise tek seferde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilecek.

Yeni Destek Ödemesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru vatandaşların yüzünü güldürdü. Alınan bilgiler neticesinde 3 bin 200 liralık desteğin 1200 liralık kısmının ödendiği belirtildi. Kalan kısmı ise vatandaşa teslim edilecek. İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin üniversitede okuyan çocukları bu destekten yararlanabiliyor. 3.200 TL tutarındaki Üniversite Eğitim Desteği’nin ilk bölümü olan 1.200 TL vatandaşlara verildi. Alınan bilgiler neticesinde 2000 TL’lik ikinci kısım ise Mart ayı içinde ihtiyaç sahiplerini bulacak. Belediye ödemeler hakkında gelişme olursa yayınlanacağını belirtti.

Kimler Yararlanabilir?

Bu destek ödemelerden İzmir’de ikamet eden kişiler yararlanabiliyor. Ayrıca bu kişilerin maddi olarak iyi bir seviyede olmaması ve çocuklarının İzmir’de bir üniversitede okuması gerekiyor. Bu şartları sağlayan kişilerin başvuru yapması hâlinde uygun bulunduğu taktirde destek ödemesi alıyorlar.

<