Euro 37,07 %0,27
Dolar 34,24 %-0,10
Sterlin 44,53 %0,53
Altın 3.016 %0,80

Ucuz Kırmızı Et Satışı Kısa Sürdü! Kırmızı Ete Bir Zam Daha Geliyor!

Et fiyatlarına zam geleceğine dair iddialar gündeme geldi. Hatta kurban bayramının yaklaşması ile birlikte et fiyatlarının artacağını da söyleniyor. Uzman isim et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış yaşanacağını belirtti. Et fiyatları artacak mı? İşte haberin tüm detayları...

kırmızı et zam
Google News

Et fiyatlarına yeni bir zam daha mı geliyor? Et fiyatları ne kadar olacak? Et fiyatları zamlanıyor mu? Et fiyatları zam haberi ile tekrardan gündeme geldi. Vatandaşlar ise et fiyatlarında yeni bir zam tarifesinin uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor.

Et Fiyatları Tekrardan Gündeme Geldi

Kesimi ve satışı Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan büyük baş hayvanlar için yetiştiricilere 2 bin 500 lira destek ödemesini öngören düzenleme vatandaşın yüzünü güldürdü. Piyasa tarafından bu haber olumlu karşılansa bile et fiyatlarına bir zam daha geleceği söyleniyor. Büyük başta 85 TL olan 1 ki­logramlık karkas et maliyetine Et ve Süt Kurumu tarafından sağlanan destek  1 kilogram­lık karkas et için geçecek para yaklaşık 82 TL olarak hesaplandı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatları üzerinde yapılan düzenlemenin zam riskini de ortadan kaldırdığını belirtti. Fakat alınan bilgiler neticesinde uzman isimler et fiyatlarına yeni bir zam geleceğini söylüyor. Türkiye’de fiyatların yüksek olması ise zam haberini doğrular nitelikte.

 

<