Euro 37,08 %0,30
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,48 %0,44
Altın 3.008 %0,55

Tütünün Vergi Oranları Değişti! Peki Sigara Fiyatlarına Yeni Bir Zam Gelecek mi?

Alkol ve sigara fiyatlarının tekrardan zamlanma ihtimali bulunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre tütün ve şarap ürünlerinde ÖTV artırıldı. Buna göre güncel fiyatlarda ne gibi gelişmeler yaşandı? İşte son dakika tütün ve şarap ürünlerine dair yeni vergi zamları...

tütün vergi oranları
Google News

Tütün ve şarapta vergi oranlarının değiştiği belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda yer alan detayları sizlerle paylaşacağız. ÖTV arttı ve buna göre çeşitli veriler paylaşıldı.  Meyve şarabının asgari maktu vergi tutarı yüzde 70 arttı ve 17, 3457 liradan 28,5849 liraya yükseltilmiş oldu. Tütünde ise vergi oranı yüzde 40’tan yüzde 55’e yükseltildi. Dolayısıyla tütün ve şarap ürünlerinde fiyatlar artacak mı merak ediliyor.

Sigara Fiyatları Artacak mı?

Sigara fiyatlarının hali hazırda kısa süre öncesinde zamlandığı biliniyor. Dolayısıyla yeni bir zam gelecek mi merak edildi. ÖTV'nin artmasıyla birlikte sigara paket fiyatlarında birkaç TL'lik artış söz konusu olabilir. Bu konuda sigara üreten şirketlerin alacağı karar da büyük öneme sahip. Dolayısıyla ne tür bir gelişme yaşanacak yakın zamanda öğreneceğiz.

Şarap Fiyatlarında Son Durum!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte şarap fiyatlarında değişim henüz olmadı. Ancak vergi artırımı nedeniyle şirketlerden zam kararı gelebilir. Bu da fiyatlara en kısa sürede yansıyabilir. Son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasını sizlere aktarmayı sürdüreceğiz. Sitemiz üzerinden güncel sigara ve şarap fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

<