Türkiye'de Bir İlk 60 bin TL'ye Sıfır Otomobil! Türkiye Pazarına Yeni Otomobil Üreticisi Geliyor!

Türkiye'de Bir İlk 60 bin TL'ye Sıfır Otomobil! Türkiye Pazarına Yeni Otomobil Üreticisi Geliyor!

Türkiye'deki sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları artınca ünlü otomobil üreticisi satışlara başlamaya karar verdi. Türkiye pazarına girmesi beklenen SAIC Motor, ucuz ve kaliteli araçlar satacak. Peki 60 bin TL'lik otomobillerin özellikleri neler? Hong Guang Mini Ev model aracın fiyatı ve bazı teknik detaylarına değineceğiz.

Son zamanlarda ülkemizde artan araç fiyatları büyük dikkat çekti. Bir anda yükselen araç fiyatlarından sonra sıfır otomobillere olan ilginin arttığı biliniyor. Çünkü ikinci el piyasası neredeyse sıfır araçları geçti. Hal böyle olunca Çinli otomobil üreticisi de pazardan geri kalmak istemiyor. SAIC Motor'un yakın zamanda Türkiye'de otomobil satışına başlayacağı iddia edildi. Üstelik araç fiyatları o kadar uygun ki ülkemizde bu kadar düşük fiyata güzel otomobil bulmak imkansız hale geldi.

SAIC Motor Türkiye'ye Geliyor

Çinli otomobil üreticisinin satacağı araçlar merak edildi. Özellikle de otomobil satışında büyük bir fark yaratabilir. Çünkü satış fiyatının düşük olacağı tahmin ediliyor. Hal böyle olunca büyük talep görecektir. Ayrıca bir modelin daha fazla ön plana çıkacağı konusunda çeşitli tahminler ortaya atıldı. SAIC Motor'a ait Hong Guang Mini Ev model araç elektrikli. Elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaşması nedeniyle ülkemizde de satış artışı meydana gelecektir.

SAIC Motor Otomobilleri Fiyatı

Otomobillerin fiyatı ortalama 4500 dolar seviyesinde. Bu da nereden bakılırsa 65 - 70 bin TL'lik bir fiyata tekabül ediyor.  Dolayısıyla Türkiye piyasasına göre uygun fiyatlarla satışa sunulur ise büyük ilgi görecektir.