Tüm Zamların En Büyüğü Şekere Geldi! Şekere Yüzde 67 Oranında Zam Geldi!

Tüm Zamların En Büyüğü Şekere Geldi! Şekere Yüzde 67 Oranında Zam Geldi!

Türk Şeker'in şeker fiyatlarında yapmış olduğu zam çok şaşırttı. Çünkü kimse bu kadar yüksek fiyat artışı beklemiyordu. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası dikkatleri üzerine çekecek. Şeker fiyatları ile ilgili neler biliyoruz? 50 kilogramlık şekerin fiyat artış yüzdesi %67'yi buldu.

Türk Şeker, şeker fiyatlarına yaptığı zam ile gündeme geldi. Öyle ki artık marketlerde şekerler çok daha pahalıya satılacak. Çünkü yeni yapılan zamla birlikte artık diğer markalarda fiyatları yükseltecek. Peki ya yüzde kaçlık fiyat artışı oldu? Gündemde bomba etkisi yaratacak olan fiyat artışıyla ilgili merak edilenler yanıt buluyor.

Kristal Şekere %67 Zam!

Şekere gelen zamlar arasında en yükseği kristal şeker için olandı. 50 kilogramlık kristal şeker, 390 TL yerine 650 TL'den satışa sunuldu. Tarım Kredi için yapılan bu satışa gelen zam, market fiyatlarına ister istemez yansıyacak. Türk Şeker'in fiyatlarda mecburen artışa gittiği belirtildi. Öte yandan şekerin 50 kiloluk çuval fiyatı ise 500 TL yerine 750 TL'ye satılıyor. Dolayısıyla marketler bu noktada isyan bayrağını çekebilir. Zam sonrası vatandaşların tepki gösterip göstermeyeceği de merak konusu haline geldi.

3 Katından Fazla Zam Yapıldı!

Şekere gelen zam oranı bir yılda 3 katından fazla oldu. Dolayısıyla bu fiyat artışı vatandaşın cebine zarar veriyor. Alacakları maaşlarda kayda değer bir zam olacak mı hep birlikte göreceğiz.