Euro 37,08 %0,30
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,48 %0,44
Altın 3.008 %0,55

Tüketici Kredilerindeki Vatandaşın Gözünü Korkutuyor! BDDK Kredilerdeki Artışı Açıkladı!

Tüketici kredilerindeki artış gündeme bomba gibi düştü. Pek çok kişi neler yaşanacağını merak ediyorken BDDK verileri tasfiye olacak alacak oranındaki artış da açıklandı. Son dakika bireysel tüketici kredilerine dair gelişmeler ve BDDK'nın paylaştığı oranlar haberimizde yer almakta.

Kredi Kartı İstatistiklerinde Göz Korkutucu Sayılar Belli Oldu!
Google News

Çeşitli verilerle birlikte tüketici kredilerindeki artış şaşırttı. Özellikle de bireysel kredilerin yüzde 21 artarak 1 trilyon 65 milyar TL olduğu belirtildi. BDDK verileri doğrultusunda tahsili gecikmiş oranı ise ihtiyaç kredilerinde bir yılda yüzde 48,3 arttı. Bu gelişme sonrasında BDDK'nın bazı verileri gündeme geldi. Tasfiye olunacak kredilerle ilgili oranlar da gözler önüne serildi. Yüzdelik dilimdeki son durum nedir?


Tasfiye Olacak Alacak Oranı Artışta!
Tasfiye olacak alacak oranının 1,4 puan artması şok etkisi yarattı. Vatandaşın çekmiş olduğu krediler her geçen gün daha da zorlamaya devam ediyor. Hal böyle olunca hem çekilen kredi artıyor hem de ödeme şartları zorlaşıyor. Bankaların çeşitli önlemlerine ve ödeme kolaylıklarına rağmen bu sıkıntı bir türlü düzelebilmiş değil. BDDK verileri de bunu fazlasıyla doğrulamakta.


BDDK Verileri Her Şeyi Açıklıyor!
Bireysel tüketici kredilerindeki artış ve son durum BDDK verileri ile açıklandı. Dolayısıyla bu değişimle birlikte 2022 yılı kredi çekenler için daha da zor geçebilir. Kredi miktarındaki hızlı yükseliş her şeyi açıklamakta.
 

<