TSE İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Alımı Şartları!

TSE İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Alımı Şartları!

TSE idari hizmet sözleşmeli personel alımına ilişkin bilinmeyenleri açıklıyoruz. Personel kadrosunda kimlerin yer aldığı ve bu noktada bizleri nelerin beklediği yanıt bulacak. Son zamanlarda TSE'nin personel alımına ilişkin çeşitli ifadelere yer veriliyor.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) üzerinden gerçekleşecek idari hizmet sözleşmeli personel alımına dair neler biliniyor? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası ortaya çıkacak. Öte yandan bilinmeyenler de tek tek yanıt bulacak. Güncel gelişmeler ışığında bizleri nelerin beklediğini göreceğiz. Şimdilik büyük bekleyişin sürdüğünü belirtelim.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Personel Alım Kadrosu

TSE'de yapılacak personel alımı için 32 Mühendis, 2 Tekniker, 8 Memur, 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 18 Odacı (Hizmetli) personel yani toplamda 61 personel alımı gerçekleşecektir. Hizmet sözleşmeli personel alımlarında şartlar nelerdir?

Alım Şartları Nedir?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

 

2) Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak. (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)

 

3) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar.)

 

4) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

 

5) Tablonun 3 no.lu kısmındaki Mühendis kadrosu için Uluslararası Kaynak personeli belgelendirme programları dahilinde Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası sahibi olanlar (International Institute of Welding Kaynak Mühendisliği Diploma/Sertifika) ve son başvuru tarihi itibarıyla Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası almaya hak kazanmış olanlar tercih sebebi olarak değerlendirilecektir.