Toyota Corolla Sıfır Araç Fiyatlarına İndirim Yaptı! Toyota Corolla Güncel Yıl Sonu Araç Fiyat Listesi Çıktı!

Toyota Corolla Sıfır Araç Fiyatlarına İndirim Yaptı! Toyota Corolla Güncel Yıl Sonu Araç Fiyat Listesi Çıktı!

Dolar kuru yüzünden araç fiyat alımlarında ciddi değişiklikler meydana geldi. Bu durum Türkiye de en çok tercih edilen markalardan biri olan Toyota Corolla modelini bir ayda iki kez zam gelmesine neden oldu. Yeni haberiyle indirim geldi mi detaylar haberimizde.

Son zamanlarda döviz kurunun artmasıyla birlikte en çok etkilenen sektör otomobil sektörü olarak yer aldı. Araba markaları büyük zamlar yaparak araç sahibi olmanın daha da zorlaştığı görüldü. İkinci el ürünler konusunda da değerlendirme yaşandı.

Toyota Corolla Zamları

Toyota Corolla zam olarak bir ayda iki kez geldi. Bu model üzerinde bazı otomobil markaları fiyat düşürmesi sağlarken Toyota modellerinde düşüş gözükmedi. Yaşanan durumun kararlığı halen devam ediyor.

Toyota Corolla Ne Kadar?

Toyota Corolla kasım ayında 231 bin 200 TL seviyelerinde satışı sunuluyordu. Kasım sonu ve Aralık ayı başlarında yeni fiyat listesinde 254 bin 300 TL olarak yer aldı.

ÖTV sistemine göre yüzde 80’lik bir dilim olmasından dolayı ciddi bir şekilde etkileniyor. Aralık ayında tekrar zam yapılarak bu durum 350 bin 550 TL seviyesine gelerek rekor fiyatta sunulmaya başladı. Dolar düşmesi sonrasında fiyat düşürmesi beklenirken bu durum halen devam edecek gibi gözüküyor.

Yaşanan zamlarla birlikte diğer Toyota araç modellerinde zamlı fiyatlar yansıdı. Sıfır fiyata zamlanmasından dolayı ikinci el fiyatları da oran orantıda zamlanacak duruma geldi.