TOKİ Sosyal Konut Projesi Türkiye Genelinde Konut Fiyatlarının Değişecek! Fiyatlar Düşecek mi?

TOKİ Sosyal Konut Projesi Türkiye Genelinde Konut Fiyatlarının Değişecek! Fiyatlar Düşecek mi?

TOKİ sosyal konut projeleri ile birlikte konut piyasalarında düşüş yaşanacak mı? Konut fiyat ve kiralarında indirim olup olmayacağı merak ediliyor. Dolayısıyla bu noktada yapılan açıklamalar oldukça dikkat çekiciydi. İşte TOKİ'nin projesine dair detaylar...

TOKİ'nin sosyal konut projesiyle birlikte 250 bin konut inşasına başlanacak. Birkaç sene içerisinde tamamlanacak olan bu inşa ile birlikte vatandaşlara kura yolu ile ev verilecek. Dolayısıyla konut fiyatlarında bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Vatandaşların merak etmekte olduğu bu detay ve çok daha fazlası yanıt bulacak.

TOKİ Konut FiyatlarınI Düşürür mü?

Bu konuda pek çok kişinin görüş bildirdiği belirtiliyor. TOKİ'nin konut fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceği ise merak konusu haline geldi. Şu an için büyük bekleyiş sürüyor. Öte yandan tüketici faizlerindeki son durum da araştırılmakta. Bankalardan gelecek hamle bir yana Merkez Bankası'ndan atılacak adım büyük ses getirecek.

Fiyatların Değişeceği Belirtiliyor

Öte yandan TOKİ sosyal konut projesi aracılığı ile fiyatların yakın zamanda düşeceği belirtilmekte. Bu noktada yetkili ve alanında tanınmış isimlerden gelen açıklamada “Bu proje için 500 bin yeni konuttan bahsediyoruz. Bunun yanında vatandaşa tahsis edilecek arsalar olacak. Onun üstüne de bina yapılacak. Ben buradaki konut sayısının 1 milyona kadar çıkacağını tahmin ediyorum çünkü aynı zamanda özel sektörün inşaat firmalarının da bu konuda desteklenmesi söz konusu”  ifadesine yer verildi.

Kaynak:TOKİ Konut Fiyatları