Euro 37,16 %0,03
Dolar 34,18 %0,03
Sterlin 44,56 %0,12
Altın 2.997 %-0,46

TOBB'dan İkinci El Araçlarda Vergi İndirimi Olacak mı Açıklaması!

İkinci el otomobillerdeki güncel detaylar gözler önüne serildi. Peki ya otomobil fiyatlarına indirim gelecek mi? KDV ve ÖTV indirimiyle ilgili TOBB yetkilisinin açıklaması gündeme geldi. Bayram sonrası araç satışlarının artması bekleniyor. İşte detaylarıyla birlikte merak edilenler haberimizde...

Honda Accord Fiyatları Ortaya Çıktı! 2022 Honda Otomobil Fiyat Listesi
Google News

TOBB, son zamanlarda otomobil piyasası ile ilgili çeşitli analizleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Haziran ayında otomobil alım satımlarındaki artış dikkat çekmişti. Bayramdan sonraki haftalarda da benzer bir gelişme olacağı vurgulanıyor. Dolayısıyla araç satışlarına ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Peki ya ikinci el otomobillerde KDV ve ÖTV indirimi olacak mı?

İkinci El Araç Fiyatları Düşer mi?

Bu noktada Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı'nın açıklaması gözler önüne serildi. İkinci el araçlarda KDV ve ÖTV indirimi ile ilgili çok fazla ifadeye yer veriliyor. Ancak Batı'nın açıklamaları oldukça isabetliydi. Böyle bir beklentinin olmadığını belirtti.

İndirim Beklentileri Bir Sonraki Bahara!

Araçlardaki indirim beklentisine ilişkin vergilere yönelik açıklamada bulunan Batı: "Dizel, LPG'li veya benzinli hiçbir araçta ne ÖTV ne de KDV indirimi var. Bu da zaten olmaz. Örneğin otomobil bayisi 100 araç bekliyor ama 20 araç geliyor. 100 araç satılmak için isteniyorsa ve 20 geliyorsa devlet olmayan aracın nasıl indirimini yapabilir ki? Bu doğru bir şey değil. Bu indirimi de kimse beklemesin" ifadesine yer verdi.

<