Euro 37,12 %0,45
Dolar 34,23 %-0,11
Sterlin 44,42 %0,32
Altın 3.012 %0,68

Temmuz'da Maaşlar Açıklanıyor! Memur, Emekli ve Asgari Ücret Belli Oluyor..

Temmuz ayında emekli ve memur ne kadar zam alacak? Yüzde kaç zam alınacağı merak ediliyor. Güncel gelişmelerle birlikte pek çok kişinin merak ettiği detaylar gözler önüne serildi. Asgari ücretli de enflasyon zammı alacak mı? İşte 2022 Temmuz ayındaki maaş zammı...

Para Logo
Google News

Milyonların merakla beklediği emekli, memur ve asgari ücretli zammına dair çeşitli detaylar paylaşılacak. Henüz asgari ücretliye ikinci bir zam yapılacak mı bilinmiyor. Ancak konuya ilişkin hükümet yetkililerinden bazı açıklamalar gelmiş vaziyette. Peki memur ve emekli yüzde kaç zam alacak? Temmuz ayı enflasyonu da bu konuda büyük bilgi verecek gibi gözüküyor. Hepsinden öte önümüzdeki iki ayın enflasyonu oldukça belirleyici olacak.

Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

2022 yılı maaş zammına ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Pek çok kişi yüzde kaç zam yapılacağını araştırıyor. Milyonları ilgilendiren bu gelişme henüz kesinleşmedi. Ancak Mart ayındaki rekor düzeydeki enflasyondan sonra Nisan ayının da açıklanması dikkat çekti. En düşük emekli maaşının 4 bin TL olacağı iddia edilirken en düşük memur maaşı için ise 11 bin TL gibi bir tahminde bulunuldu.

Emekli ve Memur Sevinecek!

Emekli ve memurların alacağı maaşların yanı sıra zam yüzdelikleri de hemen hemen tahmin ediliyor. Emekliler %50'lik zam alabilir. Memurlarda ise bu yüzdelik 50+5 olarak belirtildi. Birkaç ay içerisinde resmi rakamlar açıklanacak. Dolayısıyla enflasyona karşı yapılması beklenen zamma dair beklentiler de karşılanmış olacak.

<