Temel Gıdalara Zamlar Kapıda! Temel Gıdaya Bir Zam Daha Geldi!

Temel Gıdalara Zamlar Kapıda! Temel Gıdaya Bir Zam Daha Geldi!

Rusya'nın kararı sonrasında temel gıdaya yapılacak zam dikkat çekiyor. Öte yandan bizleri hangi detaylar beklemekte? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmelere istinaden bilinmeyenler yanıt bulacak. Temel gıdaya yüzde kaç zam bekleniyor?

Temel gıdaya gelmesi beklenen zamla birlikte çeşitli gelişmeler yaşanacak. Öte yandan Rusya'nın kararı büyük dikkat çekmiş. Güncel gelişmelerle birlikte bizleri neler bekliyor? Sizler de detaylara sahip olmak istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda temel gıdada yaşananlar gözler önüne serilecek.

Lisanslı Depolar Dolu!

Öte yandan kısa vadeli bir şekilde çözüm önerisi olarak zamlara istinaden lisanslı depoların kullanılabileceği belirtiliyor. Bu noktada yaşanan gelişme ile beraber yapılan açıklamalar dikkat çekti. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, açıklamasında “Yeni ürün gelene kadar lisanslı depolar bize vakit kazandırıyor. Lisanslı depoculuğun özellikle 2015 sonrasında yatırımcılara verilen teşvik sayesinde 2015 yılına girdiğimizde Türkiye’de sadece 240 bin ton olan lisanslı depolama kapasitemiz 7 yıl içerisinde 8,5 milyon ton kapasiteye ulaştı. Piyasadan takip ettiğimiz kadarıyla lisanslı depo işletmecileriyle görüştüğümüzde doluluk kapasitesinin yüzde 80'lerde olduğunu birçok lisanslı depoda yer kalmadığını söylediler. Özellikle Eylül ayında çiftçilerin teslimat yapamadığını biliyorduk. Ürünü sadece üretmek yetmiyor muhafaza etmek saklamakta üretmek kadar önemli. Arz yüksekken ürünü depoya çekebilmek arzda sıkıntı yaşandığında da ürünü piyasaya sürebilmek önemli bir yetkinlik. Türkiye dünyada bu anlamda bir geçiş noktası köprü rolü üstleniyor. Türkiye saydığımız tahıllarda ithalatçı konumdayken ki buğdayda yüzde 19,8’lik bir üretime rağmen yıllık 9 milyon tona yaklaşan bir ithalatımız var” ifadesine yer verdi.