Euro 37,18 %0,10
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,53 %0,08
Altın 3.010 %-0,05

Taşıt Kredilerine Yeni Bir Düzenleme Daha Geldi! Taşıt Kredi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu?

Taşıt kredileri ile ilgili son dakika gelişmeleri gözler önüne serildi. Taşıt kredisindeki faiz oranı yükseldi ve herkes şok oldu. TCMB ve BDDK kararlarının bunda etkili olduğu görülüyor. BDDK'dan gelen hamle doğrultusunda araç alım satımları eskisi kadar fazla olmayabilir.

sifir-araclar-ne-zaman-piyasaya-girecek-toyota-13473013-5141-o-1596439976.
Google News

Taşıt kredileri ile ilgili alınan karar sonrası pek çok kişi şok oldu. Faiz oranlarının artmasıyla birlikte piyasalardaki araç alım satımlarının daha da düşmesi bekleniyor. BDDK'nın kararı sonrasında yaşanan bu gelişme dikkat çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) aldığı kararla birlikte tüketici kredilerindeki vade sınırını değiştirdi.

Dönem Borçlarında da Değişiklik Yaptı!

BDDK'nın asgari ödeme tutarı ve kredi kartı dönem borcunda yaptığı değişiklikle birlikte taşıt kredisi dolaylı yoldan artmış oldu. TCMB kararı sonrasında çeşitli gelişmeler meydana geldi. Artık araç satın almak kredi ile eskisine göre daha zor hale gelecek.

Araç Kredileri Yükseliyor

Taşıt kredisi çekmek isteyenler artık daha yüksek bir meblağ ödemek durumunda kalacak. Üstelik vade sayısına göre yapacağınız ödeme de değişkenlik gösterecek. Otomobil piyasası bu kadar durgunken alınan bu karar şok etkisi yarattı diyebiliriz. Pek çok kişi yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor.

<