Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

Taşıt Kredi Sistemi Değişti! Taşıt kredisi Çekecekler Aman Dikkat!

Taşıt kredi ve vadeleriyle ilgili yapılan düzenlemeler ortaya çıktı. . Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yönetmelikte değişiklik yaptı. BDDK'nın bu hamlesi sonrası otomobil fiyatlarına göre verilecek kredi ve vade oranları belli oldu.

Para Logo
Google News

Taşıt kredilerinde araç değeri ile olan yapılan ilişkilendirme dikkat çekiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan gelen karar sonrasında taşıt kredisi ile aracın değeri arasındaki ilişkilendirmeye tekrardan değişim geldi. Üstelik kredi için verilen vade oranında da değişiklik yapıldı.

%70'i Aşamayacak!

Fiyatı (fatura değeri) 400 bin TL ve altında olan araçların değerleriyle ilgili yeni güncelleme yapıldı. 400 bin TL altı otomobillerde verilecek kredinin %70'i aşmamasına karar verildi. Üstelik vade sınırlaması da 48 ay olarak belirtildi. 400 - 800 bin TL arasında %50'yi aşmaması kararlaştırılırken vade sınırı da 36 olarak güncellendi.

Araç fiyatı 800 bin TL - 1 milyon 200 bin TL arasında olan araçlarda ise %30'luk kredi ve vade sınırı ise 24 ay olarak açıklandı. Milyon TL'nin üzerindeki otomobiller için vade sınırının 12 ay olması dikkat çekti. Yeni kararla birlikte otomotiv sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. Araç fiyatlarına nazaran kredi ve vade ile ilgili verilen karar dikkat çekti. Bakalım sıfır otomobil alımlarında kayda değer bir yükseliş yaşanacak mı? Pandemide hem üretim hem de satın alım riske girmişti. Dolayısıyla bu gelişmeyle birlikte sektörde yaşanacak gelişmeler dikkatle takip edilecek.

<