Euro 36,94 %-0,01
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,28 %0,06
Altın 2.994 %0,06

Tarımsal Destek Ödemeleri Hakkında Resmi Açıklama Geldi! Tarımsal Destek Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Tarımsal destek ödemeleri bir süredir bekleniyor. 2021 yılında yapılan desteklerin bu yıl ne zaman yapılacağı merak konusu haline geldi. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanı Mehmet Kilci'nin yaptığı açıklama ile 2022 yılı tarım destekleri hakkında bilgi verildi.

Para Logo
Google News

Tarım alanında çalışan kişilerin merakla beklediği ödemelere ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Tarımsal desteğin bir süredir beklendiği belirtiliyor. Bu nedenle çeşitli destek paketlerinin yakın zamanda aktif olacağı ve binlerce çiftçiye destek sağlanacağı ifade edildi. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanı Mehmet Kilci'nin yaptığı açıklama bu yönden çok önemliydi. Tarımla ilgili gübre ve toprak verim kaybına ilişkin destekler de dikkat çekmekte. Peki destekler ne zaman başlıyor?

Tarımsal Destek Ne Zaman Yapılacak

Tarım sektöründeki kişilere verilen çeşitli destek ve hibelerin ne zaman başlayacağı merak edilmekteydi. Mehmet Kilci'den gelen açıklama doğrultusunda en kısa sürede başlayacağı bilgisi iletildi. 2022 yılı sona ermeden desteklerin tamamlanması bekleniyor.

Farklı Destekleme Yapılacak mı?

2021 yılında verilen çiftçi ve tarımsal desteklerin yanı sıra bu yıl farklı bir destekleme modelinin ortaya çıkıp çıkmayacağı merak edildi. Söz konusu gelişmeye nazaran Kilci'den gelen açıklamalar dikkat çekti. Ancak bu yıl verilecek destekler her ne kadar yoğun olsa da duruma göre şekillenebileceği ve farklı desteklerin de gelebileceği belirtiliyor.

<