Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,25 %-0,02
Sterlin 44,31 %0,12
Altın 2.998 %0,22

Tarımsal Destek Alacaklar Yüzde 50 Daha Fazla Alacaklar! Resmi Olarak Açıklandı!

Tarımsal desteklere ilişkin güncel gelişmeler Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre yapılan yardımlarda güncel bilgiler verildi. Dekar başına ne kadar ödeme yapılacak? Buğday, arpa, çavdar ve yulaf üretimi başta olmak üzere, devletin çiftçilere verdiği 2022 yılı mazot gübre destekleri haberimizde...

tarım destek
Google News

Resmi Gazete'de yayınlanan detaylara göre tarımsal destek ödemeleri de kesinleşti. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticileri bu yardımdan yararlanacak. Dekar başına yapılacak ödeme büyük önem teşkil ediyor. Bu nedenle ne kadar ödeme yapılacağı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. 2022 yılı itibariyle çiftçi ve üreticilerin alacağı destek miktarı belli oldu mu? İşte tarımsal desteğe ilişkin güncel bilgiler ve çok daha fazlası haberimizde yer alacak.

Tarımsal Destek Miktarı

Mazot, gübre ve sertifikalı tohum için destek alacak olan çiftçiler, bu ödemelerle birlikte ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecek. Gerek ihracat gerekse vatandaşların tüketimi için üretimler hız kesmeden sürüyor. Güncel açıklamalarda bu yönde seyretmekte. Ek 50 TL'lik girdi desteğiyle birlikte toplamda dekar başına 116 TL ödeme yapılacağı belirtildi.

Dekar Başına %50 Fazla Ödeme

Dekar başına yapılan 16 TL ödemelere %50 zam geldi ve 24 TL'ye çıktı. Bu zam gelişmesi de tarımsal destekler hakkında güncel bilgileri vermiş oldu. 2022 yılı itibariyle çiftçilerin üretime daha fazla katkı sunabilmesi için devlet desteklerinden yararlanacağı belirtiliyor.

<