Euro 37,16 %0,05
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,50 %0,00
Altın 3.005 %-0,21

Tarım ve Orman Bakanlığından Tereyağı İçin Onay Geldi! Tereyağı Fiyatları Artacak mı Düşecek mi?

Tereyağı ihracatına verilen onayla birlikte gözler Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaydı. Güncel gelişmeler gözler önüne serildi. Şeker için de benzer bir onay söz konusuydu. Peki ya kota tahsisi sorunu nasıl aşılacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası belli oldu.

tereyağı ihracatı
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile tereyağı ihracatında yeni bir dönem başlıyor. Daha önce ihracatı kısıtlanan tereyağı için 7 bin ton tereyağının ihracatına onay verildi. Peki ya şimdi ne olacak? Daha önce şeker için de aynı şeyler yaşanmıştı. Şeker için de ihracat onayı verildi.

Bakanlık Onaylı Olması Şartı

Bakanlık tarafından onaylı olan şirketlere ihracat onayının verileceği belirtildi. Daha sonra ihracat yapılabilecek. Pek çok kişinin yakından takip ettiği bu gelişme sonrasında kota ile ilgili çeşitli sorular da soruldu. Kota tahsisinin nasıl olacağı merak ediliyordu. Bunun için üç farklı durum bulunuyor.

Kota Tahsisi Nasıl Olacak?

Toplam tahsis edilen tutar ile müracaat edenlerin tahsis taleplerinin toplamı üzerinden hesaplanmakta. Müracaat edenlerin tahsis taleplerinin toplamı, toplam tahsis edilen kotanın 7.000 (yedi bin) ton altında veya eşit olması durumunda, talep ettikleri miktarlar karşılanacak. Ancak müracaat edenlerin tahsis taleplerinin toplamı, toplam tahsis edilen kotanın 7.000 (yedi bin) ton üstünde olması durumunda, belirtilen formüle göre tahsisler yapılacak. Müracaatçıların üçte birinden fazlasının itirazı halinde, toplam kota müracaatçılara eşit miktarda dağıtılacak.

<