Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,23 %-0,10
Sterlin 44,51 %0,49
Altın 3.012 %0,67

Tarım ve Orman Bakanı Resmi Olarak Kamuoyuna Duyurdu! Tüm Ödemeler Başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerine ilişkin güncel bilgiler paylaştı. Kimlere ödeme yapılacağı ve toplamda kaç milyon TL'lik destek sağlanacağı merak ediliyordu. İşte Bakanlık'tan gelen açıklama ile çiftçilere sağlanacak ödemelerin tarihleri ve çok daha fazlası haberimizde...

Para Logo
Google News

Tarımla uğraşanlara sağlanan destekleri kapsayan ödemeler bugün itibarıyla başlıyor. Söz konusu desteklerde kimlere ne kadar yardım yapılacağı merak edildi. Özellikle de son zamanlarda çiftçiye ve tarımla ilgilenenlere çeşitli desteklerin sağlanması ülkemiz için oldukça önemliydi. Hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de ihracatı artırmak için büyük önem taşıyor. Peki kim ne kadar yardım alacak? Bakanlık, yaptığı açıklama ile güncel gelişmelere değindi.

150 Milyon TL'lik  Destek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ödemelerle ilgili çeşitli detaylara yer verdi. Yapılacak 150 milyon TL'lik destekle birlikte fındık alan bazlı gelir desteği olarak 844 milyon 463 bin 164 lira, sertifikalı tohum üretim desteği olarak 40 milyon 311 bin 785 lira, küçük aile işletmesi desteğinde ortalama 3 milyon 899 bin 823 lira, sertifikalı fidan kullanım desteğinde ise ortalama 1 milyon 967 bin 477 lira ödeme alacak. Söz konusu ödemeler çiftçilere büyük destek sağlıyor. Ayrıca tarımsal destekler arasında büyük öneme sahip olduğunu belirtelim. Bu sayede binlerce tarımla uğraşan kişi maddi açıdan daha da rahat ediyor.

Ödemeler Bugün Başlıyor!

Ödemeler 18.00'dan itibaren başlayacak. Pek çok kişi ödemlere ilişkin güncel bilgileri elde etmek istiyor. TC kimlik ve vergi numaranıza göre belirli bir sıradan ödeneceğini vurgulayalım.

<