Tarım İşçilerine Sigorta Müjdesi! SSK Üzerinden Primler Ödenebiliyor!

Tarım İşçilerine Sigorta Müjdesi! SSK Üzerinden Primler Ödenebiliyor!

Tarım işçileri yani mevsimlik olarak çalışanları yakından ilgilendire prim gelişmesi sevindirdi. SSK üzerinden prim günlerini eksiksiz şekilde doldurmaları sağlanıyor. Dolayısıyla güncel gelişmelerle birlikte tarım işçilerinin prim ödemeleri için nereye başvuru yapması gerektiğinden de söz edeceğiz.

İsteğe bağlı sigorta normalde Bağ-Kur kapsamına alınmaktadır. Ancak çeşitli istisnalar ile birlikte tarım işçilerinin SSK üzerinden prim ödemesi mümkün hale gelmişti. Dolayısıyla bu konu hakkında bilinmeyenlere değineceğiz. En düşük SSK prim ödemesinin 1668 TL olduğu belirtilirken en yüksek ise 12.516 olmuştu. Bu gelişme sonrasında merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

Ek Madde 5 İle Çözüldü!

Tarım işçilerinin düzenli olarak çalışmamasından ötürü sigorta primleri de tam anlamıyla yatırılamamaktaydı. Ancak sigorta primleri için gelen ek formül sonrasında prim desteği verildi ve bu sorun çözüldü. Ek Madde 5 kapsamında sıkıntının giderildiği vurgulanıyor. SSK prim ödemesi olarak geçtiğini de belirtelim. Peki ya tarım işlerinde çalışanlarından bunu sağlaması için nasıl bir adım atması gerekmekte?

Sigorta İçin Başvuru Yöntemi!

Tarımda çalışanların sigortalı olabilmesi ve primlerin eksiksiz ödenebilmesi için ne yapması gerektiğinden söz edeceğiz. Öncelikle Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi doldurulmalı. Bu bildirge ise muhtar ve Tarım Müdürlüğü'ne gidilerek onaylattırılmalı. Daha sonra Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüğü'ne müracaat edilmelidir.